Meletop ker Pojie??!

16 Mar
Bak kata Abg eQ, saya bukan sombong, begitu jugalah dengan Pojie. Pojie tak pernah sombong walaupun ramai di antara kalian memang jenis yang sombong dan bangga diri. Dah kenal Pojie pun, berkali² add kamu ignore. Tetapi Pojie bukan seperti itu. Anda yang mengenali Pojie up-close and personal, pasti mengetahui Pojie ni macam mana. Pojie hanya akan sombong dan kekwat kepada orang² yang kekwat sama Pojie. Peduli la apa orang nak kata Pojie lepas tu. Hanya Pojie yang mengerti.

Ini adalah bilangan terkini setelah di-ignore dalam 
7 orang pada 15 Mac 2010, 3.35pm. 
Percaya tak, pernah mencecah 103 friend requests ok!


Tetapi berlainan bagi kes di atas. Orang nak berkawan tetapi Pojie ignore, buat dek jer, kekwat. Maaf yer kawan². Pojie penat la nak mencari kawan² nanti bila dah seribu lebih friends dalam friend list FB tuh. Tatkala itu bukan semuanya Pojie kenal. Ada yang kekwat, so dalam proses nak delete. Siaplah kamu! Tetapi mana yang ada add dan bagi personal mesej, cakap ini readers PoJiePooH ker, kenal masa gathering ker, nak kenal dengan lebih rapat ker, saya ni kawan kepada si Polan ker, surely Pojie akan approve. Sebab dah kenal, dah berborak, bertentang mata dan yang pasti nak add sebab memang niat nak berkawan. Make sense right?

1,078 friends. Kau giler? Kenal pun tidak!


Lagi 1, Pojie tak mau la ramai kawan dalam list, tapi semuanya tak pernah menegur. Mesej di wall pun tak pernah reply. Jumpa kat luar pun buat bodoh. Paling tak boleh blah, bila mereka nak main add²sebab nak compete sama kawan, tengok siapa lagi cool sebab ramai kawan dalam FB. Blah la woi!!! Ko ingat ini pertandingan kira kacang dalam botol ker woi??! Ker ko ingat ini permainan lawan² pemadam ker, siapa menang dia banyak pemadam??! Sigh.

Lagi pun Pojie bukan artis, tak la popular pun, meletop apatah lagi. Hot tu ada lah (uweekkk). Jadi motif nak add Pojie? Paling pelik lagi kalau memaparkan pic Pojie yang tak berapa nak hensem tuh, berduyun yang mau add. Nak letak pic lubang hidung jela boleh tak? Yang pasti Pojie akan cuba approve mereka semua, sebab mungkin ada di antara mereka yang memang ikhlas nak berkawan sama Pojie, why not? Tapi Pojie akan bagi warning, “Thanks for the add. Keep in touch dan jangan sombong², Pojie delete nanti!”. Zalim tak? Nope! Dah warning awal² ok! Pojie tak mahulah jadi sesetengah orang sampai ada 2nd account, sebab apa? Sebab 1st account dah sampai friend limit dia, 5k! Ko giler? Tatkala itu, kawan² komen dan mesej², haram ko nak reply kan. Hak tuih!!! One more thing, I won’t add any of the request yang letak pic bukan². Pic lucah la, pic artis la, pic kucing la, pendek kata bukan pic wajah sendiri. Memang Pojie ignore terus, kalau takut sangat Pojie akan block. Unless Pojie kenal siapa orang itu.


P/S: Sila tinggalkan mesej anda semasa mau add jika anda benar² berniat mahu mengenali dan berkawan sama Pojie. If not, IGNORE sajalah. Malas fikir.

Love,

11 Respons to “Meletop ker Pojie??!”

  1. Hazzy Ishak Mac 16, 2010 pada 1:39 am #

    adakah haz tergolong dari kategori yang malas tu…hehesince my fb kena block kat opis, haz pun jd malas sgt nak onlinebg haz fb tu tempat haz jumpa blik kawan2 & tak lost contact lagi…huhu

  2. I n n z Mac 16, 2010 pada 2:46 am #

    abg pojie knl innz x ? ;p

  3. Pipi Muncet Mac 16, 2010 pada 3:47 am #

    nak lawan dgn aku punye fren req ke pojie. eh eh. guro2

  4. Epul Azimi Mac 16, 2010 pada 4:10 am #

    nk add kamo dlm fb,make sure you approve…hehehe

  5. momguess Mac 16, 2010 pada 4:10 am #

    eh ehtetiba npk muka ahkak gojeng di situ

  6. ita cutevirus Mac 16, 2010 pada 4:59 am #

    hamboi…kemain marah lagik pojie nie…pojie kan ala² artis.. fofuler gitu… sabo jela deq non…

  7. Fauzzan Helmy Anuar Mac 16, 2010 pada 5:17 am #

    HuhuhuhuhuAiyoo…Sangat popular…10 kali ganda fwenslist MieHuhuhuhuhu

  8. Ery Farieha Mac 16, 2010 pada 9:00 am #

    ye stuju tutp sy xde smpi puluh2 addhahahaha.skrg dlm list de 400+ lbh je. tu pn yg kenal je. bloggers yg ade pun yg kenal jgk.ape lg pojie,delete je mereka ituwakakakaka =P

  9. i'm shin... i'm inesen Mac 16, 2010 pada 10:47 am #

    shin ciput jer kawan yg ada.. tu pun shin tutup mata jer sapa yg add… bukan apa.. takut rambang bijik mata nak pilih jodoh yg mana satu agagagaga~

  10. watie Mac 16, 2010 pada 1:02 pm #

    salam.. waa bestnyeeeee datang sini hijau mata memandang :)akak pun dah x berapa aktif ngan fb masuk fb layan cafe world hihihihaa pojie pun sama yer!! jangan marah2 gak kang cepat kedut hihihi

  11. zeela Mac 17, 2010 pada 1:19 am #

    kau nak delete aku ke pojie? klu ko nak delete aku, aku nak block ko terus. haha😛 anyway, meletops kau kan nok. 1k kawan2 ko. aiyooo, pening aku kalau nak cari kawan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: