Introducing Prada Pooh!

1 Apr

Hola guys!!!

Maaf agak menyepi since balik dari Chagar Hutang, Pulau Redang baru² ni. Biasalah kan, cuti hujung² bulan, balik² keje berlambak dengan nak siapkan report segala. Aduh! Pasal percutian itu Pojie akan update later, tapi sekarang Pojie mau memperkenalkan kepada anda my new baby dalam hidup Pojie. Let me introduce you…

Prada Pooh!
Credit pic to Kak Tash. Itulah baby baru pujaan Pojie selama ini. Inilah mengubat duka lara Pojie setiap hari semenjak Isnin lalu, 29 Mac 2010. Inilah hadiah harijadi untuk diri Pojie sendiri yang paling mahal yang Pojie pernah ada. In advance pulak tuh. Selepas kematian Mimi, Miki, Nana dan Noni Pooh (winter white, dwarf hamster) setahun lebih, kini baru Pojie menemui cinta hati yang baru. Thanks to Kak Tash dan Frank yang memperkenalkan Pojie kepada haiwan ini. Memberik galakan dan tunjuk ajar.

Mesti ada yang bertanya, kenapa Prada Pooh? Yes, sebagaimana semua orang tahu, Pojie nih sukakan fesyen, dan oleh sebab Pojie tak berkemampuan memiliki kasut hatta beg Prada, tetapi dengan memiliki Prada yang hidup ini pun cukup membahagiakan hidup Pojie. Dan Pooh tuh macam biasalah trademark Pojie. Lagipun dia anak Pojie, surname mana leh tinggalkan. Papa Pooh, Prada Pooh! Hehehe. Kalau nampak nama ada surname Pooh, kemungkinan ada kaitan sama POjie. Hehe. InsyAllah lepas ini kalau ada rezeki, Gucci Pooh bakal menyusul…

Buat masa sekarang ini Pojie masih lagi study dan buat research pasal untuk jadi papa yang baik buat Prada. Cuma sekarang agak sedih, dia kerap tidur, makan pun sikit², nak manja² sama dia pun dia marah tau. Garang sungguh anak papa sorang nih! Kak Tash cakap takes time, ok baiklah. Mengambil petua Kak Tash, supaya bonding relationship sama dia nih cepat terjalin, masukkan baju yang lom basuh dalam cage dia, so dia akan lebih mengenali bau Pojie lepas nih. Tapi since Pojie nih kerap basuh baju, so tiadalah baju yang berbau badan ini untuk Prada cium hari². Tapi Pojie ada…

Che Tam!!!

Che Tam merupakan teman Pojie selama ini. Pojie selalu peluk time² tidur or menonton TV hatta driving sekalipun. So sudah 4 tahun Pojie bersama Che Tam bermadu kasih lebih² lagi masa tidur, sudah 4 tahun juga Pojie tidak pernah “memandikan” beliau, maka Pojie sumbatkan Che Tam dalam rumah Prada. Hehehe.

Cukup setakat ini, Pojie akan share lagi dengan korang pasal baby kesayangan Pojie ini yer. Tak boleh selalu, nanti orang bosan pulak, hilang exclusivity Prada Pooh saya nih. Hehehe. Now mau out cari Honey Manuka sebagai makanan dia, lom sempat nak mencari lagi kat Giant tuh.

Prada Pooh! Papa love you!!!

Love,

10 Respons to “Introducing Prada Pooh!”

  1. ~fakta dan auta c setan~ April 1, 2010 pada 2:07 am #

    wahhh syoknye dapat bagi adiah tuk diri sdri ;p

  2. Hazzy Ishak April 1, 2010 pada 2:13 am #

    jantan ke betina?

  3. QieFLy si Dolce April 1, 2010 pada 2:59 am #

    isn't that sugar glider…..waaaaa….kita nak gak…..hurm but u now wat pooh…kita powna der gak tapi 2 la….DnG n Gucci….agak2 boleh tak??? heheh later i publish yer

  4. ita cutevirus April 1, 2010 pada 3:56 am #

    ala, siannyer prada pooh sensorang… ehh.. seekor.. disamping che tam.. pasni pojie takde sleeping partner la ek??

  5. i'm shin... i'm inesen April 1, 2010 pada 4:27 am #

    comel.. tp shin tetiba rasa geli *dok bayangkan pegang benda tu

  6. Hezesuze April 1, 2010 pada 5:00 am #

    cute prada pooh…uhuh

  7. Mr.Homosapiensz April 1, 2010 pada 7:01 am #

    hehe! takes time la dia nk adapt nk persekitaran…jgn letak stokin pojie dah..haha

  8. Rinie April 1, 2010 pada 7:18 am #

    Kak mek tak sangka pooh akan sumbat che tam dlm tu, jd mcm hiasan cage pulak, anyways slmt menjaga si prada tu, biasalah dia tak biasa environment baru lg kan.

  9. syaf April 1, 2010 pada 9:36 am #

    babe…comel giler doe…aku pon nk jugak..x boley blah kaw letak patung itew,,,4 sure anak kaw itew akan pitam pas nie

  10. Natasha April 2, 2010 pada 3:12 am #

    i missssssssssssssssss herr…… misssssssssssssss her alot………. 1 malam jaga dia…dah mcm baby sendiri dah:(…bila nak bwak prada jumpa akak

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: