Inilah Cinta

18 Apr
Salam hari minggu,

Hari ini macam biasalah hari bersantai di rumah. Tiada aktiviti sangat cuma bermalas² dan menghabiskan masa di rumah, menonton TV, kemas rumah, basuh baju, indah sungguh hari Ahad. Dapat juga merehatkan diri setelah penat beraktiviti di Gatsby Street Fair semalam. Sambil² tuh Pojie layan la YouTube tiba² tergerak hati untuk mencari lagi baru Akim, Inilah Cinta. I’m not a big fan of him apatah lagi AF (except Stacy), tetapi Pojie sudah jatuh cinta sama lagu² dan videoclip budak² AF. Sangat fresh dan kreatif sangat. Syabas diucapkan.

Setahu Pojie videoclip Inilah Cinta (Akim) dan Noktah Cinta (Hafiz) dibuat di Malaysia oleh anak Malaysia sendiri, tetapi sangat berkualiti malah berbeza dari stail videoclip luar apatah lagi yang streotaip dengan produksi Indonesia. Hebat sekali. Buat anda yang belum berkesempatan melihat videoclip Akim, jom sama² kita saksikan. Pojie tak puas menonton videoclip ini sebab ada jalan cerita (macam Noktah Cinta juga), dan Akim dalam videoclip ni sangatlah cute! Sangat suka pada detik 3:29, cute giler. Lawak pun ada. Jom layan!



Terpegun ku melihat kamu
Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta

Chorus
Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta

Ulang Chorus

Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta

P/S: Nak teddy bear besor macam tuh!!!

Love,

Satu Respons to “Inilah Cinta”

  1. Fauzzan Helmy Anuar April 19, 2010 pada 2:00 pm #

    Betullah… cumel… ngeeee~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: