Button "Like" dan "Share" Facebook, kini di PoJiePooH!

3 May
Salam,

Pojie envy pulak 2 3 minggu nih apabila melihat kawan² semua ada button Facebook seperti “Like” dan “Share”. Maka godeklah Pojie blog sorang² makan ketemulah Pojie dengan tutorial dari sini. Tak boleh Pojie jengah ke sini. Tak boleh juga, menuntut di sini dan sini. Puas ati, baru boleh! Pesal ntah. Jadi bila sudah save and view, wow, hebat sekali! Trimas ya! Silalah jengah ke sana untuk membuat button yang cambest cam Pojie nih! Pojie tak reti sangat nak ajar dengan lebih details cam depa buat, lagipun sama jer nanti, cikgu jer yang lain. Hahaha!

Now, ada juga Pojie terpandang button Twitter, how to do? Boleh ajarkan Pojie? Nak jugak. Minta tolong share semua link² yang ada cara² nak mendapatkan button² tuh di comment box Pojie, boleh kann? Lagi cun kalau dalam masa yang sama kawan² praktikkan sekali link dalam comment box yang Pojie dah ajar tadi. Hehehe.

Oh, lagi 1, dari dulu Pojie tertanya², mana korang buat kat blog korang, di mana setiap akhir entri akan terselit 3 link entri yang lepas. Dia akan tulis macam ni; “You might want to read…“, cam tu le. Atau dalam BM dia akan tulis; “Anda mungkin meminati…“. Macam mana ek? Ajarkan Pojie boleh??

PLEASE…

Love,

6 Respons to “Button "Like" dan "Share" Facebook, kini di PoJiePooH!”

  1. QieFLy si Dolce Mei 3, 2010 pada 8:09 am #

    so lepas ni senang da keje aku….hehehe no need cpy n paste anymore….thanx pojie….

  2. Natasha Mei 3, 2010 pada 8:48 am #

    wahhhhhh t.ksih…akak pun dah buat….

  3. ARC™ Mei 3, 2010 pada 10:13 am #

    mereka ambil dari blog aku huhuhuuu might want to read tu, g kat blog org yg ade tu, pastu ade link perkataan LINKWITHIN. Klik disitu dan anda tahu apa nak buat seterusnyabutang twitter, g masok twitter, scroll bawah sekali page, g bahagian goodies, dan carik butang yg anda mau

  4. Bro Framestone Mei 3, 2010 pada 1:48 pm #

    kat blog bro pun dah ada sama…skrg nie dah ramai yg pasnag ek huhuhuBroFramestone Blog

  5. CiPoT CeDoT Mei 3, 2010 pada 2:52 pm #

    perhhh hebat3…aja la cipot pojie..cipot nak gak…akhaz..

  6. Fauzzan Helmy Anuar Mei 3, 2010 pada 4:28 pm #

    Meriah blog!!!Huhuhuhuhu+D

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: