Tak Leh Blah! Tak Suka! Menyampah!

17 May
Pojie sekarang nih tak leh blah dengan insan² yang poyo, bajet bagus dan hot kat alam maya nih.. Tak kisah la FB mahupun blogger. Setelah mendelete beberapa so-called kawan dalam FB, now Pojie sedang dalam usahasama mendelete plak beberapa blogger yg pojie follow selama ini. Menyampah. Tak suka!

Kenapa? Ada beberapa faktor. Jika di FB, faktor yg diambil kira cuma 1 – Ko hot (dan tak hot) tapi kekwat giler, never nak bertegur sapa! Tetapi di blogger ada beberapa kriteria yang Pojie akan delete, tak hengen nak follow lagi apatah lagi baca blog mereka. Antara kriteria yang pojie ikut dalam proses un-follow so called friendly blogger WTF nih;

1. Entry terlalu girlish/ manly;
– Terlalu membicarakan soal wanita/ lelaki. Citer pasal mekap la, anak patung la hatta tuala wanita pun nak kecoh. Kalau lelaki pula, bola.. bola.. bola.. terlalu genderalism for me. Ada juga yang terlalu jiwang dengan lagu² segala, perghhh, tak leh blah! Sorry I can’t take it. Tapi tak semua. Ada yang masih leh layan, Pojie layan..

2. Terlalu membicarakan kehidupan sehari-hari;
– Hello kamu bukan artis. Pojie xkisah nak baca tetapi klo terlalu sgt cam annoying la plak. Shopping sana sini, hatta beli spender pun nak kecoh. Beli susu anak pun nak heboh. Kadang² leh menimbulkan riak dalam diri orang tuh dan Pojie rasa orang macam ini, better get off sblm POjie turn off dan menyampah, tambah dosa jer nti.

3. Bahasa yang agar kasar dan kesat;
– Sebab Pojie bukan yg dilahirkan dalam persekitaran yg kasar, kau aku maybe boleh lagi, tetapi siap mencarut2, mengutuk org sana sini dgn bahasa kesat, macam ko bagus sgt. Sorry, tak mahu sumbang dosa membaca..

4. Blogger kekwat;
– Pojie tak kisah kalau tak ingin nak follow Pojie sebab Pojie pun bukan follow semua readers Pojie, maybe pengisian Pojie dia xtaste, tapi tolong hargai pembaca.. Kembali singgah, leave komen paling² tidak pun jejak di chatbox. Ohhh, Pojie akui Pojie sudah tergolong dalam kategori ini and I hate it!

5. Blogger yg bajet hot;
– Ada yang hot/ comel/ ensem/ kacak, cute, cantik anggun xde guna kalau poyo. Menyampah. Better delete! Gaduh² pun tak guna…

Erm, so far itu sajalah kriteria Pojie untuk tak melayan sesetengah blogger, apatah lagi untuk follow. Kalau yang dah follow tuh, Pojie dalam proses mau unfollow. Haha. Zalim kan Pojie ni.. Oppss, this is just me and myself. Pojie tak suka Pojie cakap jer. Pojie sangat telus dan transparent. Pojie blah jer. Malas mau gaduh². Lagipun kau siapa? Aku siapa? Hanyalah insan biasa di bumi Allah ni. So janganlah nak berlagak, bajet dan poyo sangat. Maaf buat siapa yang terasa. Siapa suruh makan cili banyak². Apa² pun maaf Pojie ucapkan…

ADIOS!

Love,

18 Respons to “Tak Leh Blah! Tak Suka! Menyampah!”

  1. Ieda Al-Habsyi Mei 17, 2010 pada 4:13 am #

    huhuhu! pojie sama ngan ieda, semalam mlm sampai kul 1am, ieda delete separuh blogger yg "bermasalah" huhuhu!! clear skit dashboard 🙂

  2. FarhanaDr Mei 17, 2010 pada 4:27 am #

    Semoga dijauhkan dari sifat tu sume.. Huhuhu..

  3. iva saionji Mei 17, 2010 pada 4:35 am #

    Fuh….nasib baik iva nie xbersikap seperti yang pojie senaraikan..hahahahaha…..xleh blah iva nie..pojie nak kawan ngan iva x,…??hukhukhuk../.

  4. AZIZUL HASIMIE OSMAN Mei 17, 2010 pada 4:42 am #

    nangis…tetibee

  5. cik eykameow :) Mei 17, 2010 pada 4:47 am #

    huhu, ikut maluri masing² 🙂 eyka pun dah delete dah aritu..ngee

  6. Hazzy Ishak Mei 17, 2010 pada 5:39 am #

    blog haz jgn delete tauhe he he

  7. QieFLy si Dolce Mei 17, 2010 pada 6:08 am #

    yesssssss…..aku sngt setuju tak semestinyer orang datang komen sampi berpuluh2 nak ego and show off bagai…aku repeat eh BERPULUH2…klu beratus2 mcm mana….so far blogger yang aku jumpa ada la 2 3 orang yang bajet hot and KEKwat…*psstt takpe kan aku letak entry untuk gegurl n boboy…baru balance uolss

  8. H.R PuTeRa YuSoFF Mei 17, 2010 pada 6:15 am #

    blog jai plak mcm mner ek. kategori ape…

  9. Matjoe Mei 17, 2010 pada 7:11 am #

    byk ketegori ni pojie. harap matjoe not one of them.

  10. atty's Mei 17, 2010 pada 7:16 am #

    HARAP POJIE SUDI LAGI KAWAN NGN KTY

  11. Roronoa Zoro Mei 17, 2010 pada 7:32 am #

    style kita leh kurang sama…bukan apa.. kadang2 xtau nak komen apa… isk3..sori my fellow blogger..(tapi suma follower aku best! ) hehe

  12. syaf Mei 17, 2010 pada 8:27 am #

    menakotkan n3 kali iniagak2 aku kat blah mane yer…wakakaka

  13. joegrimjow Mei 17, 2010 pada 11:26 am #

    senyum je la poojie biel baca netry camnihuhu

  14. Adik Mei 17, 2010 pada 12:15 pm #

    patutlah pojie x suka i

  15. kak watie Mei 18, 2010 pada 12:52 am #

    salam… hiks malu laa nak bitau beli spender kikikihope pojie sudi singgah blog akak lagi 🙂

  16. K.Nor Mei 18, 2010 pada 2:45 am #

    ragam manusia ni mcm2 kan pojie.. psst.. nasi ayam ipoh dah buat ke belum.. k.nor nk tumpang sepinggan nih 🙂

  17. i'm shin... i'm inesen Mei 18, 2010 pada 7:46 am #

    well well~

  18. Jumie Samsudin Disember 22, 2010 pada 8:23 am #

    Semuanya sama macam akak noks. Thanks for pointing this out. Ada satu lagi yang akak tak suka — YANG DUK CITA PASAI NAK KAWEN!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: