Meet my new friends, ZULULU & DAKUKU…

1 Jun
Hola my friends…

How are you guys doing today? Erm, I just wanna show you my new friends in my office, they gonna teman me everytime I’m in the office. So lepas ni kalau kerja sorang² tiadalah kebosanan lagi memandangkan Pojie pun dah delete FB buat sementara waktu atas masalah peribadi, jadi Pojie boleh bermain² dengan mereka. Say hi to…

ZULULU and DAKUKU!!!

Aren’t they cute? Hahaha, mereka teman jauh Pojie dari South Africa, membakar semangat Pojie di ofis ini sempena Piala Dunia tak lama lagi. Hahaha. Kidding! I bought them from CM la kawan². I wanna the bigger one tapi dah abes pula masa tuh, so i grabbed this 2 fellow. Ada banyak lagi kawan mereka tau, macam nak buat collection la after this. Hehehe…

Ada yang bertanya, kenapa nama dia macam pelik? Yelah kan, nama pun dari South Africa, takkan ler nak nama Mohd Firdaus sama Abdul Ghafar kot? Hahaha! So, Pojie namakan mereka sebagai;

  • Zululu – Sebab dia merupakan seorang warga Zulu (kira dekat² Afrika Selatan juga kan) yang begitu gemarkan aktiviti memburu nih. Kira perwira la nih. Tetapi 1 perangai pelik dia nih, dia suka pakai bunga merah kat atas kepala macam awek pulak. Jadi dia seorang pahlawan Zulu yang confuse, maka jadilah nama Zululu.
  • Dakuku – Dia merupakan seorang peminat Bob Marley dan rasta, meminati muzik indie malah pernah tertipu bahawa muzik indie berasal dari India, maka dengan confident badak dia telah menukarkan warna kulitnya yang sawo matang kepada hitam likat, maka tercetuslah nama Dakuku, iaitu “Dark (itam) nya aku”
Semoga mereka menjadi teman, pendengar setiaku selepas ini… Sebab confident level terhadap teman² sendiri sudah semakin menipis, kerap kali terluka sana sini, lebih aik berteman dengan mereka…

Hungga.. Hungga!

Love,

6 Respons to “Meet my new friends, ZULULU & DAKUKU…”

  1. AniS GalaXy Jun 1, 2010 pada 2:15 am #

    anis plak ader bubu…blh berinteraksi dgn anis lg…hehehesiap menyala2 badannya tau..nk tgk??jom dtg umah anis…hehemiss u my dearmuaahh

  2. En iLham Jun 1, 2010 pada 2:34 am #

    salam ziarahhahacomel sungguh dua2 tuade jugak buat meneman tika suka dan dukachewah

  3. syaf Jun 1, 2010 pada 3:12 am #

    kartun itew sgt comel…awat x letak name die kululu ke kelikatu ke

  4. Hazzy Ishak Jun 1, 2010 pada 6:29 am #

    mata besauuuu

  5. El-Zaffril Jun 1, 2010 pada 11:15 am #

    Wah pojie… memang melepaskan perasaan marah terhadap kawan… sampai tanak kawan dengan kitorang dah

  6. BLOG PUTERA YUSOFF Jun 3, 2010 pada 9:17 am #

    sampai ati tulis kat blog mcm 2. huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: