Gimme Food on Flights

3 Jun
Hello friends,

Erm, hari ini agak suram, seram dan kurang tenteram di ofis ini sehingga menimbulkan mood yang suam² kuku buat Pojie. Sebab apa? Sebab Pojie masih lagi rasa seram² sejuk nak demam, badan start dedor (tak sedap badan) dari 2 hari lepas tak hilang² lagi. Puas dah telan panadol, ubat demam, air 100+, harammm kebahnyer. Sejam dua jer pastu nak demam balik. Aduhai… Ada orang pesal soh minum air cam badak, okla nanti Pojie cari.

La ni dalam sakit² nih tekak nih mengidam pula nak makan 1 bende paling best di alam semesta, pastinya kalian pun setuju. Beberapa kali Pojie naik penerbangan dari bermacam² negara, tapi tidak sehebat MAS punya perkhidmatan, memang tiptop punyalah! Makanan mereka pun boleh tahan. Tapi Pojie teringin la next flight Pojie tahun depan ke *secret* dihidangkan…

SATAY!

Kau mampooo? Hahaha. Satay nih best uols, tak percaya cubalah rasa pasti terpesona. Membohonglah kalau kalian tak pernah rasa satay, potong jari. Matsaleh mai Malaysia pun makan satay dia macam nak tapau bawa balik ke negara mereka tau. Kira BBQ ala Malaysian style katanyer. Satay nih makanan yang paling simple, berkhasiat dan yang penting mengenyangkan. Sebab apa, sebab dia merupakan daging² yang dibakar masak, dihidangkan bersama² dengan bawang, timun dan nasi himpit, ditambah pula dengan kuah kacang, fuhhhh memang layan habis! Jadi tidaklah anda kelaparan semasa dalam flight nanti yer.

Selain itu, satay juga merupakan speciality di Malaysia. Makanan yang tidak boleh didapati di negara² lain. Indonesia ada? Huh, mereka ciplak tuh jangan korang tak tau. Huhuhu.. Bukan daging lembu dan ayam saja boleh dibuat satay, daging arnab, daging rusa dan perut juga boleh dibuat satay dan rasanya sungguh menakjubkan. Maka tidak hairanlah lepas nih sesiapa baca pasti akan pergi ke pasar malam, hatta mencari sampai ke Kajang demi Satay Kajang Hj Samuri. Sluurrp, dah terliru dah nih… Pojie pi cari dulu naaa… Sambil² tuh meh la layan perangai diva si Azwan Ali sama si blogger hiburan yang gila², Klubbkidd🙂

Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and
supported by P1 and MAS.
Never go hungry while flying with MAS!

Love,

9 Respons to “Gimme Food on Flights”

  1. El-Zaffril Jun 3, 2010 pada 10:35 am #

    Wah… makan satay kah… malam ni mahu makan satay

  2. atty's Jun 4, 2010 pada 7:44 am #

    kty tak suka satay samuri .sbb dah tak besh..hehehehe

  3. Hezesuze Jun 4, 2010 pada 9:44 am #

    a ah kty…satay samuri dah xpower sejak beliau meniggal dunia…hehe

  4. intanurulfateha (◡‿◡✿) Jun 4, 2010 pada 2:13 pm #

    .rindu nk bkfes sate kt muwo pagi2😉

  5. pawaka19 Jun 4, 2010 pada 3:21 pm #

    aku penah dengar indon wat satay anjing..New Entry Pawaka19 Dot Com "Tidur Ditandas Dengan Ayah"

  6. Eazy Izzuddin Jun 5, 2010 pada 12:09 am #

    sedap satay..nak makan lah..=)

  7. Afzainizam Jun 5, 2010 pada 6:46 pm #

    ┌─┐ ─┐│▒│ /▒/│▒│/▒/│▒ /▒/─┬─┐│▒│▒|▒│▒│┌┴─┴─┐-┘─┘│▒┌──┘▒▒▒│└┐▒▒▒▒▒▒└┐▒▒▒▒┌Peace no war…Sama2 la bagi sokongan atas usaha bersama ini..Kami mengecam kezaliman ISRAEL terhadap saudara Gaza http://firestartingautomobil.blogspot.comhttp://bukandoktorveterinar.blogspot.com/Sorry aku lambat balas… agak sibuk kebelakangan niserata Malaysia aku gi cari sate sate orang Johor gak yag sedap nak-nak area parit Jawa Muar… sedap

  8. Cik Benang Jun 7, 2010 pada 2:13 am #

    U ols, kalu naik MAS, satay hanya dihidangkan dalam business class and first class sajork.Ada org bela kah?Bertuah badan.hehehe…

  9. QieFLy si Dolce Jun 7, 2010 pada 3:48 am #

    cisss…heheh badan aku pown rasa kurang sedap la…nak kena penangan satay agaknyer…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: