My Water Moments

9 Jun
Salam semua!

Wuhooo!!! Pojie agak teruja san sexcited sangat² semenjak kemunculan sebuah camera digital yang memenuhi citarasa Pojie sebagai seorang camwhore (of course) dan seorang yang aktif dalam aktiviti di dalam air seperti berenang dan menyelam. Kombinasi yang hebat yang ada pada kamera digital,


Sony-cybershot DSC-TX5


Kalau kawan² nak tahu, ia merupakan sebuah kamera digital yang terhebat alaf ini dengan 10.2 mega pixel dan 4x optical zoom merupakan kamera yang cun kerana badannya yang nipis. Yang paling best ia juga dilengkapi dengan ciri² shock-, dust-, temperature-proof and the most amazing part is…


Water-proof!


Ia menjadikan kamera ini sebagai “The World Slimmest Water-proof Camera”. Walaupun ia hanya boleh berada hanya 3 meter di bawah paras air, ia sudah memadai bagi Pojie kerana selepas memiliknya Pojie bisa pose² cantik di dalam air seperti ini…


Atau sekurang²nya membuat signature pose baring bersama teman² kalau dahulunya dia atas pasir, tanah atau pasir, tetapi kali ini lebih meletop dengan baring dan pose model di atas air macam nih.


Makan ati la semua orang lepas ni. Pastinya apabila bercuti di mana² pulau, aktiviti snorkeling tidak akan dilupakan. Dan pastinya aktiviti memberi makan kepada ikan² dapat diabadikan indah dengan adanya Sony-cybershot DSC-TX5 yang meletop macam nih!


Kamera pintar ini juga dilengkapi dengan ciri² Intelligent Sweep Panorama, Handheld Twilight dan Anti-motion blur, yang pastinya akan memberikan keindahan gambar yang optimum di dalam pelbagai situasi, gaya dan keadaan di mana sahaja. Tiada lagi gambar yang gelap dan suram. Jika kalau mahu bergambar ketika menari atau membuat pelbagai aksi, pastinya ia kelihatan sangat menarik dan jelas. Kira bawa gi clubbing, gi konsert sure gempak kan…

OMG, I want Sony-cybershot DSC-TX5!!!


Jadi selepas ini taklah berasa kerugian kerana tidak dapat mengambil gambar² yang menrik di bawah air, bersama ikan² yang cantik² setiap kali bercuti di pulau² dan pantai² yang indah di Malaysia nih. Kira kalau amik gambar atas air pun tak la seriau lagi kalau² termasuk dalam air ker, jatuh terhempas ker, sebab
Sony-cybershot DSC-TX5 sangat hebat kerana tahan semua² tuh!


So far harga dia taklah mahal sangat, baru RM1499 sajorrrr. Jadi kene start menabung dari sekarang ni, untung² kalau ada PC Fair setahun dari sekarang, insyAllah dah mampu beli kan. I must get one since dari dulu teringin sangat nak ada digicam sendiri. Ataupun ada sesiapa yang bermurah hati mahu menghadiahkan kamera ini buat Pojie sebagai in advance birthday present? Nuffnang? Sony? Give me 1 eh. Hehehe. Ia didatangkan dalam 5 varian warna yang menarik dan cool! Pilihan Pojie? Semestinya merah atau silver. Nak bagi pink? Boleh gak, cute apa!


Selain boleh pose² di dalam air lepas ini, boleh la selalu tukar² profile pic dengan
menggunakan Sony-cybershot DSC-TX5 untuk gambar yang lebih cun macam nih. Selamat menonton…


“Awak… Sayang saya tak? Belikan 1 boleh..?”


P/S I: Dah siap buat entri sendiri pasal
Sony-cybershot DSC-TX5 nih, rupa²nya ada pula task dari Nuffnang untuk menang digicam best ni, so pengeditan semula entri ini telah dijalankan dengan jayanya.

P/S II:Ada sesiapa perasan tak, Pojie dah mula membalas komen² kalian di entri² Pojie lately? So kalian boleh menghela nafas lega kerana Pojie akan menjawab dan memberikan respons kepada setiap bicara anda di ruangan komen. So apa lagi, komen la lagi yer ;p

Love,

14 Respons to “My Water Moments”

  1. senandung semalam Jun 8, 2010 pada 1:52 pm #

    spe sayang tue..awek eh??? hahhahahha

  2. QieFLy si Dolce Jun 8, 2010 pada 1:55 pm #

    hurm takpe2 nanti i belikan satu untuk awk k…hahahah

  3. joegrimjow Jun 8, 2010 pada 2:13 pm #

    bukan ke ni ada contest dari nuffnangxjoin ke?

  4. El-Zaffril Jun 9, 2010 pada 1:12 am #

    Ur moment dalam air tak masukkan ke?

  5. m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] Jun 9, 2010 pada 2:08 am #

    huhu..best ye lh masuk dlm air sambil bawak camera 2 kn….pooji nk 1 camera 2 leh x?..

  6. Matjoe Jun 9, 2010 pada 2:57 am #

    god luck bro. karang kalau ko menang bleh la aku masuk dlm gambar ngko. makin semangat nak camwhore

  7. || nemo mimosh || Jun 9, 2010 pada 4:33 am #

    good luck !

  8. syaf Jun 9, 2010 pada 4:49 am #

    wow camera itew sangt best..aku pon nakkkk

  9. RunWitMe Jun 9, 2010 pada 5:15 am #

    How come you feature SAMSUNG camera youtube for a contest sponsored by SONY? sure KANTOI, bro!

  10. etomyam Jun 9, 2010 pada 6:20 am #

    wow best…kena save bajet ni..huhu

  11. fikah mus Jun 9, 2010 pada 6:23 am #

    nak buat jugak, tapi idea kosong.

  12. ||| PöJìé PööH ||| Jun 10, 2010 pada 6:01 am #

    Senandung;Ehemm, adalahh 🙂Qief;Ok sayang ;pJoe;Haah pas cakap baru perasan, thanks for the info 🙂El;Bukan ada ker..Mapie;nak? amik la.. bayar sndir.. hahah!MatJoe;Yeahhh no worries 🙂Nemo;Thanks ya 🙂Syaf;Memang best, jom la buat entry..Runwitme;Ohooo xperasan,Thanks alert me, ammend already 🙂Etomyam;Yuppp, memang best!Fikah;Idea kosong?Sila buat research 🙂

  13. Sumijelly Jun 10, 2010 pada 6:56 am #

    wah.. sdh buat jgk entry Abg Nuff yek..hik3semoga berjaya lak merebut SONY tu yek..hik3Sumijelly.com

  14. x-po Jun 16, 2010 pada 8:39 am #

    gud luck ye bro..hehe—————————-Filem 2 Alam: Dr Rozmey gila atau waras?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: