Lagenda Budak Setan? Oklah…

13 Jun
Entri ke-3 untuk hari ini. Gilerr produktif bai. Hahaha. Okla usah membebel, dekat pukul 2pagi dah nih demi menaip entri yang dipost secara auto lagi ni. Long story cut short, Pojie telah berjaya menonton filem yang pernah Pojie buat entri di sini, digembar gemburkan oleh seantero dunia, filem yang diangkat dari sebuah novel terlaris karya Ahadiat Akasha,

Lagenda Budak Setan

Sebelum Pojie pergi Pojie dah buat survey dan kebanyakan jiwa bunga macam membazir. Sebab membazir ada 2. 1st, sedih sangat sampai membazir air mata air mazi segala. 2nd, membazir duit tengok sebab light² sajor apabila karya Ahadiat Akasha nih diangkat ke filem. Tidak sehebat novel. Setelah Pojie saksikan sendiri pada hari Jumaat lepas, di mana Pojie mengharapkan Pojie membazir airmata tetapi pada hakikatnya, Pojie rasa seperti membazir duit Pojie untuk makan Spicy Chickem McDuluxe. Memang tidak dinafikan cerita dia ada sedih² sedu sedan bagai, tetapi tak cukup kuat untuk buat Pojie menangis apatah lagi mengalirkan airmata. Cuma last² airmata Pojie tertumpah juga pada babak akhir apabila Ayu (Amelia) meninggal dunia dan meninggalkan Kasha bersama anak yang baru dilahirkannya. Dah la ending tersangkut. Mesti nak tunggu sambungan Katrina pula kot. So…

Tunggu…

P/S: Sayu dengar lagu tema filem ini. Itu penguat filem ini selain dari teknik videografi dan sinematografi dia yang cantik. Lisa Surihani dan Nur Fazura memang dah cantik…

Love,

4 Respons to “Lagenda Budak Setan? Oklah…”

  1. senandung semalam Jun 13, 2010 pada 11:15 am #

    lgu tema yg sbnrnye wat aku mengalirkan air mate… hahhha… cte dye xde la sedey sgt coz jln cte ni cepat sgt…hahhhaha

  2. piKOk Jun 13, 2010 pada 11:16 am #

    blom tgok lagik…ehehe

  3. AZIZUL HASIMIE OSMAN Jun 13, 2010 pada 11:59 am #

    kannn..aku dah ckp..xper la..kite kan pyokong filem2 msia..mna ada citer2 holywood bleh wat ko nanges..terbeliak biji mata boleh la..

  4. El-Zaffril Jun 13, 2010 pada 1:02 pm #

    Huh… aku tak buat review lagi… hahahah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: