Ke mana hilang bintang cintamu…?

25 Jun
Salam,

Dah lama juga Pojie perhatikan akaun Nuffnang Pojie nih. Memanglah menyedihkan, buat la macam mana pun memang sambutan tak menggalakkan. Lebih menyedihkan lagi apabila bintang² cinta sudah semakin berkurangan. Kalau dulu nisbah LR:LB:SC adalah 3:3:3, but nowadays sudah menjadi 1:3:5. Sedih bukan. Especially yang LR tuh boleh tinggal 1 bintang jer…

So, Pojie mengambil keputusan, malas nak kejar Nuffnang. Nak kejar ranking Alexa la, ranking planet Pluto la, tak larat dah. Pojie hanya mampu jadi Pojie, tak mampu nak berlari bersama² blogger² hebat yang lain. Tengok jela dari jauh. Kalau orang lain boleh berbangga cashout every month, siap tayang kasi canang lagi ini kali ke 40 cashout Nuffnang, Pojie nan ado! Orang siap ada geng tali barut, tali pusat segala pakat ramai² buat domain sendiri, Pojie hanya mampu bergantung kepada blogspot. Sebab apa? Sebab Pojie belum hebat lagi. Nak ada domain sendiri blog kene la mantap, ramai follower dan pembaca, duit dalam akaun Nuffnang beribu², barulah boleh berlagak dengan domain dan entri² yang kebabooom! Pojie, biasa² sudah. Tak mampu nak jadi luar biasa macam mereka..

Tapi peliklah, semenjak dua menjak nih tiba² trafik mencanak naik. Tapi iklan nan ado. Apa kes? Merajuk dengan Pojie ker Nuffnang? Patut Pojie la perlu merajuk sebab selalu dianak tirikan tau! Rasa nak buat jeritan batinku jer. Hahaha, mengarut jer aku nih! Dah sah² ko blogger hingusan siapalah yang nak pandang.. Tapilah kalau dilihat trafik hebat juga pada hari Selasa lepas, kemudian decrease gradually…

Apa kes? Sebab pasal kes Luna Maya dan Ariel Peterporn (formerly known as Ariel Peterpan) jer ke? Amboi³, gelenyar sungguh mu deh! 6/10 keywords pasal depa jer. Lain² tuh adalah yang boleh Pojie banggakan, alhamdulillah…

Hah, ada yang nak kutuk la tuh Pojie dapat trafik murahan dengan cara terkutuk. Takpelah, Pojie faham. Pojie tak mampu nak dapatkan trafik beribu² sehari, dapat lepas 200 sekali seumur hidup jadilaaa. Pojie baru nih la sekali buat tajuk sakit jantung, orang lain dah berkali². Lagipun ntah bilalah Pojie nak merasa iklan² Pojie hidup semula semua sekali seperti sediakala…

Erm…

Love,

10 Respons to “Ke mana hilang bintang cintamu…?”

  1. Mr.Homosapiensz Jun 25, 2010 pada 11:49 am #

    x pernh amik kisah lak mal bintang2 tu…huhu….pape pn…masih ada 332 followers tu kira meletop la….

  2. QieFLy si Dolce Jun 25, 2010 pada 12:51 pm #

    takpe2…teruskan usaha kamu pojie…kamu kan busy dgn keje….

  3. Hezesuze Jun 26, 2010 pada 10:02 am #

    usaha tangga kejayaan…hehep/s da baca blog akak….thanks yea

  4. BLOG PUTERA YUSOFF Jun 26, 2010 pada 10:06 pm #

    jai lg x kisah langsung apa itu nuffnang. blog sebab suka2

  5. Afzainizam Jun 27, 2010 pada 11:00 pm #

    Bukan kacang sebarang kacang.Kacang melilit si kayu jati.Bukan datang sebarang datang. Datang membawa hajat di hati.Anak raja main congkak, Main congkak punya pelan , Boleh saya tumpang bertanya, salam dihulur tanda persahabatan,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ WELCOME—WELCOME– WELCOME ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~WELCOME– WELCOME– WELCOME~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~http://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/warrgghhhh usaha tangga kejayaan… ala lelama ko akan kaya gak … ko kan memang glamor mana mana blog mesti ade muka ko cehhhh aku jelous tahap gaban ni….banyak gak pengikut ko ye…. memang pojie dahsyat

  6. Mady Jun 28, 2010 pada 1:20 am #

    jng berharap pada nuffnang.. memang dia mcm tu org nak business mesti nak untung..

  7. miss lolly a.k.a luvfareda Jun 28, 2010 pada 5:56 am #

    l0lly pom banyak gila keywrd pasal si ariel n luna tu. ntah pe2

  8. Edy Ramanov Jun 28, 2010 pada 8:04 am #

    ini baru betul otai blogger dan blogger experties. banyak bnitang dapat.cm edy dapat tahi bintang pun lum agi. huhuCerpen : Kudus

  9. I n n z Jun 28, 2010 pada 4:51 pm #

    innz pun tak byk visitor pong ;(

  10. intanurulfateha ❤ Julai 1, 2010 pada 11:12 am #

    .klu nk kejar sume tuh, mmg x terkejar lah bro.tekanan jdiknye.so, blogging ikut suke jerr ^^.jdkan earning nuffy tu sbgai satu bonus😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: