Lagu Cari Jodoh (Wali Band) dicipilak?

4 Jul
Ohhhh ya kawan²..

Pojie kembali lagi. Salam hari minggu buat semua. Terkejut dengan berita ini? Erm, Pojie pun agak terkejut pada mulanya, tetapi bila difikir² balik, nih dah zaman millenium, boleh ciplak apa² jer termasuklah lagu. Info nih Pojie dapat dari teman² di Facebook juga di Twitter, diperkuatkan lagi dengan berita dan KapanLagi berkenaan dengan lagu Cari Jodoh ini. Bagi anda yang kurang familiar sama lagu ini, cuma anda dengar dahulu lagu asal dari Wali Band ini…

Dan kemudia sila anda mainkan pula lagu ciplak yang dinyanyikan semula oleh seorang penyanyi luar negara bernama Fabrizio Faniello. Sesuatu yang dibanggakan dan dalam masa yang sama juga agak kurang menyenangkan buat penulis dan penyanyi lagu asal. Katanya sudah mendapat kebenaran, ada berita mengatakan tidak. Ntah la kan, cuba dengarkan I No Can Do

Sama bukan???

Love,

9 Respons to “Lagu Cari Jodoh (Wali Band) dicipilak?”

  1. flyz Julai 4, 2010 pada 2:20 am #

    sejibik…copy cat sungguh…if xletak nama penulis asal xtau rrr..

  2. QieFLy si Dolce Julai 4, 2010 pada 2:29 am #

    aha aku penah dengar lagu nie…tapi aku wat dunno jer heheheheEntry terkini : Tak pasal2 dapat ceramah free

  3. ferrafareez Julai 4, 2010 pada 2:48 am #

    peh gilak ar.. cm x caye. aku ase lirik nye pon lbeh kurang. perlu ke ciplak2 ni.. xtau malu daaa

  4. Nabiel Julai 4, 2010 pada 4:59 am #

    pehhhh~mmg sebijik la pojie!huhuhuciplak 100% btui!adehhh~

  5. senandung semalam Julai 4, 2010 pada 5:32 am #

    sme sgt2…ish3x

  6. j0j0_bdiN@ Julai 4, 2010 pada 2:41 pm #

    skrg ni banyak menda nak diciplak~tak jantan sungguh!

  7. AdiE Julai 5, 2010 pada 1:28 am #

    exactly da same la..huhuhu..http://danieldeadie.blogspot.com/

  8. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah Julai 5, 2010 pada 9:17 am #

    cam lawak plak dengar lagu nie wakakaka

  9. Adik Julai 6, 2010 pada 10:52 am #

    mcm pernah ku lihat post ini.. tapi di mana ya

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: