Warna asal DORAEMON adalah kuning??!

11 Jul
Salam,

Baru² nih Pojie ada terbaca tentang 5 Fakta Tentang Doraemon, dan melalui penulisnya, LuthTextile, Doraemon sebenarnya berwarna kuning. Ohhh, yeke? Pernah gak perasan sebelum nih dia warna kuning, so itu warna asalnya sebelum ini. Lepas beberapa insiden, barulah dia bertukar menjadi biru, macam sekarang. Ohhh, tak percaya sila ikuti temubual bersama Doraemon nih. Sian dia…

Ohhh, baru ku tahu…

Love,

25 Respons to “Warna asal DORAEMON adalah kuning??!”

  1. joegrimjow Julai 11, 2010 pada 2:50 am #

    thx poojie sbb dtg

  2. Affan Ruslan Julai 11, 2010 pada 3:05 am #

    nice info. thanks

  3. senandung semalam Julai 11, 2010 pada 4:04 am #

    la…xsngka…ahhaaa

  4. Mr.Homosapiensz Julai 11, 2010 pada 7:25 am #

    xdpt loading vid tu kat wifi sini….huhu…oyeke..patut adk doraemon pn warna kuning…..

  5. Edy Ramanov Julai 11, 2010 pada 7:30 am #

    masa doraemon dicipta dia memang berwarna kuning emas. masa telinga doraemon kena gigit dgn tikus robotik, dia jadi sedih sangat2 dan dia terminum cecair iaitu Minuman Tragedi. Lepas tu doraemon menangis 3 hari 3 malam sampai salutan warna emas di badan Doraemon bergegar dan jadilah dia warna biru, iaitu warna asas pada badan setiap doraemon yang dicipta. Dan sejak tu doraemon jadi sangat takut dengan makhluk bernama TIKUS.Blog Edy Dah Umur 3 Tahun!

  6. QieFLy si Dolce Julai 11, 2010 pada 10:59 am #

    wahhhh EDY memang expert pasal doraemon…aku sendiri pun tak taw warna asal doraemon kuning…heheheEntry terkini : Tiada kata yang terungkap. Ingatlah orang tersayang

  7. Hazzy Ishak Julai 12, 2010 pada 1:00 am #

    suka doraemon & sin chan

  8. Hezesuze Julai 12, 2010 pada 5:51 am #

    baru ku tahu…huhu

  9. syaf Julai 12, 2010 pada 5:59 am #

    trimas..baru aku taw

  10. Natasha Julai 13, 2010 pada 2:49 am #

    wahhhh lama xmasuk….selamat bertemu kembali..wahhhh hebat entry ni..i liokeeeee

  11. Amirul Faiz Abd. Razak Julai 13, 2010 pada 4:53 am #

    Ooo.. kartun feveret aku di waktu kecik dahulu.😀

  12. etomyam Julai 14, 2010 pada 12:47 pm #

    keh3..baru kutahu, sekarang ni 'dipaksa' layan doraemon bersama anak2 ku hehehe

  13. Puan aiNa Rahman Julai 15, 2010 pada 8:57 am #

    hahha…comel je doraemon di interview. kaler kuning eh? blue is better la

  14. enyheartsdiamond Julai 15, 2010 pada 10:04 am #

    hahahahaaa.. comel ja.. pojie nak mtv passes ke? nanti eny update how🙂

  15. -aTie- Julai 15, 2010 pada 3:05 pm #

    sgt comel la….😉Khaizarien @ atie Blog

  16. Nieylicio Kerolicio Julai 16, 2010 pada 12:35 pm #

    sian lak baru taw

  17. Afzainizam Julai 16, 2010 pada 12:59 pm #

    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ WELCOME—WELCOME– WELCOME ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫http://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/Kami datang ni… lama tak ziarah pojie… sorry lah pojie kerja bengkel mmg membataskan untuk ziarah but ada kelapangan ni ambil kesempatan lahtak sangka plak doremon ni colour kuning… ishhhhh comel plak… aku mmg suka tengok doremon ni tapi tu dulu lah aku tak suka si nobita yang lembab tu harapkan doremon aje… issshhh …. sebenarnya baru tau gak

  18. miss lolly a.k.a luvfareda Julai 19, 2010 pada 11:43 am #

    feminat doraemon niiii =)an an an =__=

  19. Ct SoLeHa Julai 23, 2010 pada 12:12 am #

    aah..teringat balik kalo doraemon certa balik zaman2 dulu dia..mmg dlm kartun dia warna kuning sblum 2..

  20. sall Julai 24, 2010 pada 6:09 am #

    ohhh…baru ku tahu. anyway warna biru lebih cantik kan.

  21. nas Ogos 4, 2010 pada 2:22 am #

    lorh..baru aku tahu doremon berwarna kining..nape ea????tapi canti agy warne biru..comel2..ehehhee..pst-lame da aku xbace komik doremon n citer doremon…huhu

  22. Sumijelly Ogos 6, 2010 pada 12:55 am #

    waa..menci arr…… x dtp tgk apa2 pun..mesti u tube kan??opis sumi x leh view..kene BLOCK!! waaa………nak tgk doraemon……Sumijelly.com

  23. zezebel Ogos 6, 2010 pada 2:32 am #

    Doreamon…Pinjam pintu kejap, nak turun KL. Ehehehehe…baru tau cerita ni.

  24. ☺[ai][sUmi]☺Chan Ogos 10, 2010 pada 3:13 am #

    alaa.. apsal sumi xleh tgk video tu eyh?

  25. Anonymous Februari 9, 2011 pada 6:27 pm #

    Hey thank you for the wonderful article it had been genuinely useful , I hope you will just publish additional about this ! This topic rocks

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: