Ulat tahi di Jalan TAR dan SOGO

3 Sep
Salam,

Haaaa, kalian jangan main² dengan tajuk entri kali ini yer. Last week Pojie pergilah teman kawan² Pojie pergi ke Jalan TAR dan SOGO. Ya ampunnnn, manusia dah macam ulat tahi ok. Penuh di sana sini dengan kebanjiran manusia yang ntah datang dari ceruk mana pun Pojie tak tahu. Yelah kan, suasana biasa menjelang perayaan. Tak kisah la raya siapa, Melayu, Cina, India semua macam Puan Nohara (mak Shin Chan) masa shopping. Huhuhu. Dan oleh sebab Pojie rasa cam jenuh Pojie nak snappy² di sana, Pojie tinggalkan saja kenangan itu dalam memori ini. Alah, kalian pun semua mesti dah tau macam mana rupa kat 2 tempat tuh kan. Port untuk shopping raya. Sangat penat yer kami ber-6; Ariel, Zull, Bean, Pia, Dayang dan Pojie sendiri.

Apa² pun kalau anda di area sana, dah dekat pukul 6pm, silalah bergegas cari port untuk berbuka puasa yer. Kalau tidak berbuka sajalah di kaki lima dan di tangga. Nasib baik kami cepat² cari port baik di foodcourt SOGO tuh walaupun makanan dia tak sedap dan harga cam lahanat. Lauk macam nih pun dah RM10 uols. Makcik depan Pojie lebih kurang lauknya kena RM30, tak meninggal kau dengar. Hahaha, nasib baiki dia salah kira.

P/S: Huh, hujung minggu ni kena temankan seorang teman nak shopping raya gak nih. Bersedialah untuk pitam di dalam lautan manusia. Hahahaha!

Wassalam,

11 Respons to “Ulat tahi di Jalan TAR dan SOGO”

  1. Matjoe September 3, 2010 pada 1:15 am #

    pojie – tak salah setahun kene bayar hutang elok2 dan on time baru ccris nmpk cantik. utang2 bertangguh pun elok disettlekanrm10? gilo ambik kesempatan

  2. momguess September 3, 2010 pada 1:42 am #

    pitam aku dgr harga makanan nye

  3. Mr.Homosapiensz September 3, 2010 pada 1:48 am #

    rela gi makan kfc jer gini..hahahha

  4. BLOG PUTERA YUSOFF September 3, 2010 pada 5:55 am #

    taun depan kita shoping kat situ jom. hehehe

  5. atty's September 3, 2010 pada 7:59 am #

    kty lom jejak lagi jalan tar taun nie.ingat esok .tp lepas terawih kotmak aii mahalnya ..terus kenyang dgr harga..

  6. etomyam September 3, 2010 pada 5:43 pm #

    10 hengget macam tu…uhuk kalau tak kaya lagi tokey tu tak taulah

  7. eykameow September 3, 2010 pada 6:17 pm #

    jgn kata jln TAR, Danau kota pun dah banjir ~~ huhuhuhhu rmai betul manusia! bepeluh2~

  8. J.M.R September 4, 2010 pada 7:17 am #

    setahun sekali je kan rasa suasana gini..terbaek berpeluh woo

  9. Afzainizam September 5, 2010 pada 10:25 pm #

    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★—-==–Salam Aidilfitri—==——=== Maaf Zahir & Batin ===–★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★buat pembaca blog kamihttp://firestartingautomobil.blogspot.comhttp://bukandoktorveterinar.blogspot.comsemoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal eratHA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL….kelantan…Make ikke cicoh buduJange lupo tamboh satarkelik rayo taksir lajuNanti rayo dale sepitaTerengganu…Makang ubi jamang jepongMakang kepok cicah cukeBulang pose mung bengongBulang raye mung gilePahang…Sepadan Pahang singgah berbukaNasi dagang ikan patinJange mu masam mukoRaya makan rendang sadinJohor…Cegitu cegini awak sukeAwak suke kite cerieEsok luse hari rayeSama-sama bersuke rieMelaka…Hawau kau berak merateKaki bengkak ulau patokKalu balik naik kereteJangan pandu kalau ngantokN. Sembilan…Masak lomak cili apiCampo dongan daun turiHari rayo kolumpo sopiTinggal penyamun dongan pencuriorg kolumpo jgn kocik ati!!)Selangor/K.Lumpur…Wa cakap lu wa tak tauTapi wa tipu sama luRaya jangan buat tak tauAngpau ada bagi gua duluPerak…Gulei tempoyak ikan mayongDeroyan busok tebok tupeiPandu hemat ingat kampongAse(Asal) teman selamat sampeiKedah…Aloq Staq terketaq-ketaqLapaq perut makan pauMacam mana tak ketaqKena paksa bagi angpauPenang…Nasi kandaq kedai mamakAnak mami juai pesemboqLepaih raya jgn dok triakKalu ceti mai kot dapoqPerlis…Padangbesaq kecik ajaTempat siamlalu lalangHari raya kita berbelanjaJangan sampai menambah utangKesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda.. Joommmm balik kampung kita berhari raya… Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman… ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda…wooooo mahalnya RM 10 cehhh cekik darah betul lah ye….. ko balik muar ke taun ni….

  10. cengkodok September 6, 2010 pada 1:29 am #

    Pooh,die taw semua org nk makancharge je bnyk²org byr nye

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: