Kalau DAH SAYANG…

1 Oct
Salam,

Haiii kata orang kalau dah sayang apa juga akan kita lakukan buat yang tersayang. Dan tersayang pada Pojie adalah anak kecil Pojie nih. Lately nih dia agak mengada² memilih makanan. Pening juga kepala nak bagi makanan yang dia nak makan jer, banyak cantik. So, sebagai solution papa comel dia nih dok la perabih RM80++ beli supplement untuk budak nih.

Ohhh, siap ada dried fruits lagi. Senang untuk treats dia kalau on travel. Tak la pening kepala nak mencari buah kan. So far dia masih lagi tak biasa. Shampoo pun ada memandangkan dia agak berbau macham, so nak kasi dia wangi² tak kan lah nak spray dengan Issey Miyaki papa dia kan, pitam pula Prada, jadi belikanlah spray shapoo untuk dia. Spray jer tak payah nak celup dia dalam kolam mandi. Hahaha. Eh, bau DKNY Belicious tau. Makan ati, dia berbau lebih manis dari Papa dia. Huhuh…

Tapi biasalah, semakin kuat makan budak kecil nih. Tengoklah tuh abis tembikai yang papa dia beli. Lepas tuh makan sampai bersepah² atas workstation papa. Nak kena jentik telinga nih. Nakal eh!

Kuat berangan pun semakin menjadi². Mesti dia kesunyian, memikirkan diri sudah andartu, tiada teman hidup. Alalala, nanti papa carikan laki untuk sayang eh. Sabar ok, papa nak kumpul² buat mas kahwin. Boleeyyyhh? Ikut konsep yenna. Hahahah! Tapi kalau dah sayang, papa akan tetap usahakan untuk sayang. Sabar ok. Sementara tuh, terjumpa website nih. Bagus juga tau ada penerangan dan video tentang penjagaan sugar glider nih; http://www.asgv.org/

Love,

11 Respons to “Kalau DAH SAYANG…”

  1. Hazzy Ishak Oktober 1, 2010 pada 3:06 am #

    pojie, berapa kos sebulan kalau nak bela binatang comel ni?

  2. Mr.Ix Oktober 1, 2010 pada 5:53 am #

    wahhh..high maintanence tol budak sekor ni….nasib baik la anak-anak ikan ix tabur makan jer….hehhe

  3. Mawar_berduri Oktober 1, 2010 pada 8:23 am #

    huhu..beruntung ada papa yang baik cam pojie nih…sayangnye pasal….huhu…Comel btol budak kecik tu …

  4. Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) Oktober 1, 2010 pada 11:21 am #

    tomey la menatang 2…cm nk picit je…eeee..geram nye!!!!

  5. joegrimjow Oktober 1, 2010 pada 11:26 am #

    hahahanak comel je!!!

  6. Natasha Oktober 1, 2010 pada 11:56 am #

    wahhhh!!!! syabasss..pojie dh semakin hebat…..

  7. Jogger Oktober 1, 2010 pada 3:09 pm #

    huhuh… dah ada anak yerk… blajar jd papa yg baik yerk,nnt dah kawen senang

  8. b.r.u.t.a.l.s.o.l.o Oktober 2, 2010 pada 6:40 am #

    aku takde kesabaran dan kerajinnan seperti bro

  9. ~Taniea~ Oktober 4, 2010 pada 12:37 am #

    nak beli gak la shampoo.. kiddo ku juga agak berbau machamm😛

  10. Encik Psychopath Oktober 4, 2010 pada 1:10 pm #

    comel je natang tu. tp nape aku tak terdetik nak bela sekor.

  11. ☺[ai][sUmi]☺Chan Oktober 5, 2010 pada 12:55 pm #

    waaa.. teringin nk bela sugar glider nih.. mana eyh nak cari?nway pojie.. sumi xde shoutbox.. baru jer buang..🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: