Ini yang aku menyampah!

25 Oct

Salam guys,

First of all thanks a lot Pojie ucapkan buat a few pembaca yang alert Pojie akan masalah blog Pojie nih since renovation baru² nih. Eii, ini yang aku menyampah nih setiap kali ingin menukar layout blog. Masalah utamanya ialah, Pojie tidak bisa membuatkan semua link² dalam blog ini terbuka di tab/ windows yang baru apabila di klik. So terpaksa la pembaca² bermain dengan button back setiap kali ingin menyambung semula pembacaan di PoJiePooH. Ataupun yang bijak akan “right click” dan “open link in new tab”. Bukankah kedua² cara ini agak melecehkan? Jawapannya YA!

Pojie cuba untuk mencari² tutorial berkenaan dengan ini di Farenova, tetapi tak boleh save pula. Maka terpaksa membuat alternatif lain yang agak melecehkan tatkala ingin menaip entri, iaitu dengan meletakkan target=”_blank” di setiap penghujung link. Itu untuk link yang bisa Pojie edit di dalam entri. Bagaimana dengan link² yang lain pada sidebar blog nih dan lain²? Sangat tidak syok ok. Kawan² ada jalan penyelesaian tak? Bantu Pojie boleh?

Pleaseeeee…

Love,

10 Respons to “Ini yang aku menyampah!”

  1. apezs shah Oktober 25, 2010 pada 2:42 am #

    kesian pojie.. apezs xde idea how..kena pikirkan.

  2. Hazzy Ishak Oktober 25, 2010 pada 2:58 am #

    hazzy pun guna target=_new jugak pojie. memang leceh tapi nak buat macam mana.

  3. Hezesuze Oktober 25, 2010 pada 3:09 am #

    aduaaii xtau ler uols..sory!!

  4. Anonymous Oktober 25, 2010 pada 4:45 am #

    kan ade butang kat mouse yang kecik tu, tekan tu sudah

  5. ||| PöJìé PööH ||| Oktober 25, 2010 pada 5:03 am #

    Thanks to DausPozi yang telah mengajar di sini

  6. syaf Oktober 25, 2010 pada 5:42 am #

    aku pown x taw…k0 buat je lah blog baru…har har har

  7. Che Armster Oktober 25, 2010 pada 1:09 pm #

    ermm macam yang daus bagi tau..tapi kalau pakai firefox.. cara lain nak bukak new tab klik kat scroll mouse tu je

  8. lizz Oktober 27, 2010 pada 1:51 pm #

    dulu time gune blogspot tau lah,now dah lame lupe pulak,huhuhu

  9. izulman Oktober 27, 2010 pada 1:57 pm #

    benci dgn teknologi, see css html all weird things. I suck at them geez.

  10. encikSEDAP.com Oktober 31, 2010 pada 7:14 am #

    for me la kan, better x yah letak kat semua. bagi choice kat pengunjung nak new tab/window or not.klu tgk kt web pro ne de ltak target target blank nih. certain je.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: