Kisah Tetek :p

2 Nov

Amboiiii kemaen masing² terus jer klik blog Pojie untuk membaca entri ini kan. Dan pastinya lelaki² di luar sana dan tidak keterlaluan juga Hamzah antara salah seorang yang begitu teruja untuk membaca entri Pojie ini. Broframestone pun tidak ketinggalan, sebab dia kan sangat berhajat mahu menjadikan nasi lemak 50 sen Nora Danish kepada nasi lemak antarabangsa! Hehehe..
 


Salam,

Oklah cukuplah Pojie melalut. Sorry juga yer tajuk entri agak kasar sedikit di situ. Oklah, kita tukar kepada Kisah Payudara. Kan lebih enak bunyinya. Mungkin kebanyakan daripada anda, wanita² di luar sana aware pasal kanser payudara ini dan saya pasti sebilangan saja yang tahu teknik² untuk mengesan simptom kanser pembunuh utama wanita² di Malaysia. Statistik menunjukkan 1 daripada 20 wanita di Malaysia menghidap kanser payudara. Ohhh, lelaki juga tidak terkecuali yer, 1% daripada kes yang dilaporkan adalah lelaki. So kedua² jantina berpotensi untuk menghidap penyakit ini.

Oleh sebab itu, adalah menjadi tanggungjawab kita semua untuk memeriksa kesihatan payudara masing². Tak kisah lelaki atau perempuan, kaedah dan tekniknya adalah sama dan mudah sekali. Kalau yang dah kahwin tuh, bleh la suruh pasangan tolong check kan. Tapi better not la kan, kang hilang nak check lain pergi check 1 badan. Hujung² tak dapat kesan sebarang ketumbuhan di payudara, kesan janin plak dalam rahim. Oppps ;p Jadi di sini Pojie akan berkongsi kepada anda teknik² serta kaedah² yang boleh anda lakukan di dalam rumah. Senang jer. Meh Henry Golding sama Sharifah Amani tunjukkan, mesti korang suka 🙂


Jadi amacam sekarang? Agak² leh buat sendiri tak? Erm, kalau rasa² kurang berkeyakinan, boleh la berjumpa dengan pakar yer. Jaga kesihatan diri semua!!!

Love,

16 Respons to “Kisah Tetek :p”

  1. Asrol November 2, 2010 pada 1:23 am #

    Layanzzzzzzzzzzzzzz……

  2. Bro Framestone November 2, 2010 pada 1:48 am #

    bro nk periksa juga lank bro tolong periksakan pun boleh…he..23xRegard,BroFramestone Blog@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

  3. ::AdyVa:: November 2, 2010 pada 1:51 am #

    waaaaaa…info yg berguna!~thanks pojie…~

  4. Hazzy Ishak November 2, 2010 pada 1:57 am #

    lelaki perempuan sama je risikonyalebih baik buat pemeriksaan awal kan

  5. Wan Gerrard November 2, 2010 pada 3:40 am #

    mencegah lebih baik daripada mengubati..terbaik suka sharifah amani ^_^v

  6. Encik Psychopath November 2, 2010 pada 4:04 am #

    da check. tp not sure tu ketulan ape kt lua. jerawat kot.

  7. AdiE November 2, 2010 pada 4:33 am #

    ok…adie dh download…sgt informative!thanx pojie..~ DanieL AdiE ~

  8. Jey Yusuff November 2, 2010 pada 5:19 am #

    pas exam nnt jey cek la. hehehe

  9. Kanda Jebat & Iva Saionji November 2, 2010 pada 6:12 am #

    thankz pojie for the info..perkara yang paling nak dielakkan…huhu…risau jugakkan ..zaman sekarang ni pelbagai penyakit timbul..hope dijauhkan…

  10. Matjoe November 2, 2010 pada 8:12 am #

    apsal aku tgk gambar jer kt entry ni, bukan baca content dia….haha, good info. boleh tolong cek selalu

  11. Eazy Izzuddin November 2, 2010 pada 8:50 am #

    yeah…kene jaga dari sekarang…=)

  12. Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) November 2, 2010 pada 11:40 am #

    penting tau menda2 cm ni…not sensetip isu..heheh..

  13. beLalanG November 2, 2010 pada 1:12 pm #

    ada servis cekkan tetek x? lol~! 😛

  14. hamzah ian Februari 14, 2011 pada 9:16 am #

    kah kah

  15. [cucu Hj Hassan] April 12, 2011 pada 8:33 am #

    saya ada kawan kena breast cncer. still young. dy dh check sndiri, tp sbb takut. melarat. kesian kan. isk isk

  16. Oasis Julai 15, 2011 pada 2:32 pm #

    Aduh takut la. Nak kn check terus ni.. Skrg jugak

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: