Alyah – Kau Bisu (♥ this song!)

4 Nov
Salam,

Lately Pojie lihat industri muzik kita semakin berkembang dan tidak keterlaluan andai Pojie katakan bahawa kita sudah menghampiri kehebatan pembikinan lagu² seperti di luar negara. Ia dikuatkan lagi dengan video clip yang menunjukkan kehebatan dan kreativiti insan² dalam industri ini. Lihat sahaja hasil kerja Media Hustler yang pernah bekerjasama dengan beberapa artis tempatan untuk menghasilkan video clip yang menarik seperti The Fabulous Cat dan kini Alyah dengan lagu terbaru beliau, Kau Bisu.


Lagu ini adalah hasil karya Omar K dan lirik oleh Sulu Sarawak boleh dikira antara lagu yang terbaik tahun ini. Tahniah kepada mereka dan Alyah terutamanya. Walaupun beliau sering dikecam hebat dengan gaya yang pelik, pernah dikatakan meniru Lady Gaga dan Rihanna, malah keterlaluan mengatakan beliau ahli Freemason, tetapi beliau sangat tabah untuk terus memberikan yang terbaik untuk lagu terbarunya ini. Malah lagu ini merupakan luahan hati beliau terhadap pengkritik² yang sering mengkritik beliau. Hayati bait² lirik lagunya…

Apa mahu mu…mengejar ku
Apa yang kau tunggu.. kan dari ku
Sini sana mu… menekan ku
Benar gila menyusah ku dengan obsesi mu
Oh berkali kau mengugat diri ku
Biar rimas…. ku selalu!

No!
Tak perlu kau memburu ku
No!
Tak ku tunduk pada mu
Ohh ohh No!
Tak usah kau mengusar ku
Kutukan mu… BISU!
Oooo…ooo…ooo….

Kiri kanan ku… kau menganggu
bicara mu palsu… kau penipu
Hanya salah ku… konklusi mu
buang masa mu menjatuh ku…kau bukan lawan ku
oh berkali kau mengugat diri ku
biar rimas…. ku selalu!

Kau itu yang menyeru ku
Ku raih segala waktu
Kau itu yang menghukum ku
Ku raih segala mampu

Lihat mu
Ku pa-mer gaya ku
dan biar kau tahu
revolusi ku ..menjadi satu
bukan lagi reputasi mu


Sangat attitude lagu nih. Kalau berminat boleh la download kat sini. Tapi sayangnya lagu nih tak sempat nak masuk Anugerah Juara Lagu akan datang. Apa² pun tahniah buat produksi video clip ini. Semoga anak Malaysia akan lebih kreatif dalam dunia hiburan ini…
 

I ♥ you Alyah!!!

Love,

9 Respons to “Alyah – Kau Bisu (♥ this song!)”

  1. Lelaki Ini November 4, 2010 pada 2:29 am #

    kagum dgn keberanian alyah!

  2. apezs shah November 4, 2010 pada 2:30 am #

    wah alyah meriah betol..gempaq lah.

  3. Hazzy Ishak November 4, 2010 pada 2:39 am #

    ni memang tiru gaga

  4. AdiE November 4, 2010 pada 4:04 am #

    I love Alyah too!DIE SGT BRANIE!X MCM TYPICAL artis2 malaysia yg laen..Papepon, DATO' CT tetap dgn kelasnye tersendr..~ DanieL AdiE ~

  5. piKOk November 4, 2010 pada 7:30 am #

    wah!hebat gaya Alyah..berani btol..

  6. KiFli si Dolce November 4, 2010 pada 10:05 am #

    grand uolsss…siap dgn lyric da :p

  7. SANDRA AZWAN: Fashion Designer November 8, 2010 pada 1:36 am #

    she's great!!

  8. rizal jabai November 22, 2010 pada 7:18 pm #

    yh jai pegi launcing lagu kau bisu tu dah lame..awal bulan sepuluh aritu kot…jai bru publish cite tu kt blog..huhualyah the best!!!

  9. A.L.L.me Jun 12, 2011 pada 5:49 am #

    http://rocktoadamlambert.blogspot.comjangan bandingkan alyah dgn siti…siti old school..alyah tu dah cam school of rock…alyah pencetus fashion bg penyanyi balada…balad song somtimes can be so boring but alyah makes that s wrong….siti mungkin pencetus suara balads…tp alyah tetap manjadi pilihanku!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: