Ingat saya lagi tak?

12 Nov
Salam semua,

Entri untuk hari Jumaat ini. Kira hari terakhir untuk korang semua bertanyakan soalan buat Pojie. Entri ini mungkin juga ada sedikit kaitan dengan entri blogger kekwat. Kira kesinambungan la jugak kot. Lately I’m getting annoyed with a few bloggers, tweeples and facebookers. Kenapa? Sebab Pojie rasa rimas apabila kita follow (dan di-follow), tetapi it just as FOLLOWER. Nothing more than that. Lebih² di Facebook. Beriya add kita nih, tapi ada kau nak komen² status aku, like pada link aku dsb? Takde kan? Aku pula yang beriya say “hi” kat wall kau segala tanda aku menghargi kau, tapi kau? Jadi buat insan² sebegitu rupa, yang hanya menumpang nama di dalam friend list Pojie akan Pojie berikan mesej; “Ingat saya lagi tak?” Dan apabila Pojie memberikan soalan itu, ketahuilah oleh dikau bahawa ia memberikan 3 maksud di dalam 1 keadaan yang sama…
See. Simple jer Pojie nak carut orang. Bagi yang mengerti, alhamdulillah. Bagi yang tidak mengerti, selamat jalan. Kau akan ku remove dan block sekaligus, jangan ditanya kenapa. Pojie kalau boleh tak nak buat sesiapa sakit hati, terluka, tetapi Pojie sakit ati bukan ada yang rasa pun kan. Begitu juga di Twitter, kalau dah follow tuh, sudi²kanlah diri tuh untuk tegur² Pojie, RT update dan entri Pojie, barulah Pojie rasa sangat gembira dan follow balik. Ada juga yang Pojie follow dan selalu buat baik RT depa, harammm dia tak say thanks. Takde bahasa tuh kan! Nak follow kita balik, jangan haraplah kan. Kalau Pojie dah start bagi soalan pedas tuh jaga²lah yer. 
Follower blog pun sama gak. Janganlah follow jer. Rajin²kanlah jari jemari anda untuk memerikan komen selepas membaca, barulah Pojie semakin bersemangat untuk menulis. Ada pula yang follow kita lepas tuh paksa kita follow balik. Bukan tak sudi tetapi tak minat. Rajin²lah komen, buat entri best² baru la Pojie berminat nak membaca dan terpikat untuk follow. Jangan ada yang kata Pojie blogger sombong a.k.a. kekwat plak eh. Apa² pun terima kasih sangat² kepada 402 followers yang sudi follow Pojie. Baru nak buat kontest untuk follower ke 400, sudah terlebih 2 orang pula. Huhu, terima kasih sekali lagi. InsyAllah andai ada rezeki, mana² follower Pojie yang rajin membaca dan komen entri Pojie, akan Pojie berikan penghargaan. Terima kasih sekali lagi. Muah³!!!


Love,

22 Respons to “Ingat saya lagi tak?”

  1. mama tisya November 12, 2010 pada 2:53 am #

    akak masih ingt pojie..nanti mintak tlg vote utk tisya kt fb..more details kt blog…tq

  2. xuhaily November 12, 2010 pada 3:14 am #

    17/NOVEMBER:UNFRIEND DAY..WHERE U MAY DELETE UR UNWANTED FRIEND THERE..ALL THE BEST.

  3. Qarl November 12, 2010 pada 3:16 am #

    berani kata pojie blogger kekwat?seniwati ok!hehehehehewah beratus2 followers

  4. Sumijelly November 12, 2010 pada 3:45 am #

    ala pojie… jgn la mcm tu…memang susah kita nak suruh or gikut kehendak kita kan??tp harap org tu pahamla paa maksud pojie..maafkan lah kak sumi andai kak sumi pun ada wat salah yekkat pojie..huhuhuSumijelly.com

  5. AdiE November 12, 2010 pada 4:12 am #

    betol2…haha..nie followers je ramai..tp, bile wat entry, ciput je yg komen pdhl kite nie gigih komen kat entry masing2…huhulatest entry:http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/again.html

  6. Jumie Samsudin November 12, 2010 pada 5:28 am #

    Noks….akak ingat hang ok.

  7. apezs shah November 12, 2010 pada 7:19 am #

    wowww ganas pojie..;)

  8. Hezesuze November 12, 2010 pada 7:41 am #

    xde adiah tu follower yg tomei ni ke uols?? hahahahaa

  9. luthfi November 12, 2010 pada 8:55 am #

    Hai Poojie, Assalamualaikum..Saya tergerak hati nak komen lepas baca dua tiga entry yang poojie dah tulis. Melalui pandangan saya (yang tak seberapa ni) saya dapat simpulkan poojie :1 – Berasa sunyi di dunia maya2 – Tak dapat perhatian orang lain dua je kot? cukupla..Bagi saya la, benda berkaitan follow ni tak boleh jadi isu besar sangat. tak guna kalau kita suruh orang follow kita tapi dia tak ambil tahu pasal kita. macam semua followers poojie la, sama ada di fb, twitter atau blog. Kita kena kenal seseorang tu dengan rapat baru boleh terus berhubung dgn dia (mungkin?) ataupun sesetengah orang mudah mesra dengan orang lain, tak perlu rapat dia akan balas dan ikut kita semula. Apa yang saya harap Poojie buat lepasni, berhenti tulis luahan hati yang terlalu "menginginkan" orang mengetahui diri kita, suruh ikut kita, terlalu rasa rendah, dan bermacam – macam lagi.Just satu je pesanan, enjoy what are you doing. Kalau blogging enjoy berblogging dulu, dapatkan kepuasan dari berblogging baru followers, income dari blog dan status diri akan naik. Tak perlu kepoh – kepoh nak up diri sendiri. Dari orang suka terus tak suka.Di twitter, saya pon sama macam poojie. ada masa kita emo ada masa kita happy dan ada masa kita sedih. Twitter tempat saya bertapa. kalau u taknak tau dan taknak baca apa yang i tulis, just unfollow me. itu prinsip saya. Apa – apapun, saya harap poojie akan terus berada didunia internet dan jangan sesekali tinggalkan kami (penduduk twitterjaya, fb dan blogsphere malaysia)Warm hugs from me,Luthfi =)

  10. izul November 12, 2010 pada 9:03 am #

    kami demand contest!! XDsoalan: ko knl aku tak?? si kacak drpd sydney. XDDala, sllu je kene, bila some people bajet artis tk suke tegur2 org, indication status tinggi. wth. makan budu, belacan, petai jugk kan? geez.anyway, btuk ckap ko, kwn kene ikhlas ssah sng bersama. no worries, aku ade🙂

  11. izulman November 12, 2010 pada 9:05 am #

    eh komen td masuk tak?ko kenal aku lagi tak?? :Dala standard la ade org bajet taraf tinggi, jrg tegur org.. wth? makan budu, belacan n petai jugak kan. kawan kene ikhlas, tkde la sgt plastik kan?tkpr poji aku ade hehe

  12. piKOk November 12, 2010 pada 11:29 am #

    uhh..seriusnya pojie..Pikok selalu jugak view page pojie. cuma bab komen tu susah sket. line internet tak bagi peluang..haih

  13. atty's November 12, 2010 pada 12:38 pm #

    kty ingat je pojie..last jumpa masa besday yaeesh, punya le lama dah..selalu gak singgah blog pojie.cuma kadang tak dan nak komen..tc ye

  14. asliner November 12, 2010 pada 2:59 pm #

    terase pulak..=)ok..later sye komen kat entri2..insyaAllah..klu ader kesempatan mase..^_^

  15. Eyriqazz November 12, 2010 pada 5:06 pm #

    ingat skit2..one of the blogger kekwat yang pernah eyriqazz jumpa…hak3,just kidding…u r something bro…keep it up…

  16. Pejuang Kesenian Extreme November 12, 2010 pada 6:17 pm #

    Adakalanya pojie kena faham..ketika berblogging ada dua jenis pembaca.Pembaca yg meninggalkan jejak dengan pembaca yang membaca dalam diam..Jadi jikalau dia tidak meninggalkan jejak,tak perlu paksa..Janji dia sudi membaca blog pojie dengan Ikhlas…

  17. darkbatman November 13, 2010 pada 3:07 am #

    mantap poojie.. tp mcm aie,bkn xnk reply kat wall.. 1 hari klau 50 tegur kene bls sume ke?ahahaha..xlarat bro.blm inbox lg.kene check satu2.. kdg2 klau kwn2 yg kita kenal, akn cuba balas sebaik mungkin.. time kasih sbb saling mengingatkan.heee

  18. Che Armster November 14, 2010 pada 8:52 am #

    uiyo!weh aku igt mau plan sesi karok next weekend.. ko nak join?

  19. sumpit November 14, 2010 pada 12:20 pm #

    mak ai… ni gunung merapi bagi warning ker…. hahahaha pojie pojie…

  20. Eazy Izzuddin November 15, 2010 pada 3:47 am #

    of coz igt!…;)Entry Baru: Oh Result

  21. Adam November 15, 2010 pada 1:13 pm #

    i love pojie~~ **larikkk

  22. Afzainizam November 16, 2010 pada 12:41 pm #

    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞Selamat Menyambut Aidil adhaSelamat menunaikan ibadah korbanhttp://firestartingautomobil.blogspot.com/http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞yuuupppppp….. kami semua suka blog pojie ni…..ko raya haji ni balik tak kampung ko…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: