Tutorial Membuat Facebook Fan Page

2 Dec
Salam,

Ada sihat semua? Maaflah yer beberapa hari kebelakangan nih blog tidak ber-update. Masih busy dengan aktivit pindah rumah untuk kesekian kalinya. Nanti pojie story ok. Ni memandangkan connection tak berapa bagus, dengan keadaan Mozilla Pojie yang macam haram sehingga beberapa kali Pojie mengeluarkan perkataan cip** semalam lebih² lagi apabila segala sistem, fb, twitter dan blog tidak running dengan sempurna. Teman² semua, maafkan Pojie ok. Jadi, Pojie akan cuba membuat entri yang ringkas buat pembaca² sekalian.



So far, Pojie mendapat request dari beberapa teman blog terutamanya dari Adie dan Raph yang bertanyakan bagaimana Pojie membuat “Like Button” pada entri PoJiePooH @ Facebook yang lalu. Memandangkan ini pertama kali Pojie membuat tutorial, memandangkan Pojie bukanlah seorang yang berilmu sangat, mende yang simple nih pun ngecek dengan kawan² kat Twitter dan Redlinda juga yang sudi berkongsi, jadi Pojie akan cuba berkongsi buat anda yang masih lagi tercari² cara untuk membuat Facebook Fan Page dan Like Button di blog. Maaf ya andai presentation kurang memuaskan, memandangkan Pojie tak berapa reti nak bagi tutorial kat orang. Walau bagaimanapun, Pojie cuba untuk menyalurkan info dengan lebih efektif menggunakan video capture dan inilah hasilnya..


Selamat mencuba!

P/S I: Maaf connection tergendala semasa rakaman sedang dijalankan, nak edit² kualiti dia pula tak cantik, jadi Pojie biarkan ia secara raw.
P/S: II: Buat yang bertanya software apa yang Pojie gunakan Webcam Video Capture. Actually ada banyak lagi, kalian boleh google, tapi so far ini yang pojie jumpa 🙂

Hanya satu,


23 Respons to “Tutorial Membuat Facebook Fan Page”

  1. Hazzy Ishak Disember 2, 2010 pada 1:43 am #

    wah nak jugak lah

  2. Qarl Disember 2, 2010 pada 3:35 am #

    meletop!like like like tutorial cmnicm tv pendidikanthanks pojietp qarl xmampu buat page lg..

  3. Raph Disember 2, 2010 pada 4:06 am #

    peh best2… thanks

  4. AdiE Disember 2, 2010 pada 5:10 am #

    POJIE!!!!!!!!!!!ADIE DH WAT!!!!!!!!!!!!!!!!THANX SOOOOOOO MUCH!!!!!!!!!!!!!!!APPRECIATE IT!!!!happy!

  5. izulman Disember 3, 2010 pada 1:14 pm #

    wiwit! suare kau ke tu wei? sexy XDD

  6. izulman Disember 3, 2010 pada 1:17 pm #

    eh komen aku td masuk tk? ulang suara, wiwit sexy suare XDDD

  7. itamrazali Disember 4, 2010 pada 1:20 pm #

    good info.

  8. Anonymous Disember 5, 2010 pada 8:49 pm #

    apsal suara ko cam perempuan?

  9. j0j0_bdiN@ Disember 7, 2010 pada 3:43 am #

    meletop buat tutorial gini!bagus pojie!semakin maju!

  10. mr.syazwan Disember 8, 2010 pada 7:53 am #

    poji da FUUUYOOOgune u tube sajokelas lg senang, mudah dan wan akan jd fahamthanks ye…lap n miss u.. (wah!)

  11. syazwan tahir Disember 8, 2010 pada 9:36 am #

    love this entry!pojie de fan page x?klu de bleyh wan like 😉

  12. cik helena Disember 9, 2010 pada 7:44 am #

    great~kalau cikhel tetibe rasa nak buat bolEH rujuk yg ini 🙂 tenks poji!

  13. Anonymous Disember 9, 2010 pada 5:30 pm #

    Awesome informasi, banyak terima kasih kepada penulis artikel. Ini bisa dimengerti bagi saya sekarang, efektivitas dan pentingnya adalah pikiran-boggling. Terima kasih sekali lagi dan semoga berhasil!

  14. darkbatman Disember 10, 2010 pada 11:29 am #

    wah.maju gile..teror bro..aku x reti pun nk gune video 2..hehee

  15. Eyriqazz Disember 10, 2010 pada 2:53 pm #

    bagus bro..facebook salah satu tempat popular untuk dapatkan trafik…

  16. ARC™ Disember 10, 2010 pada 6:52 pm #

    nice tutorial

  17. Dauspozi Disember 11, 2010 pada 3:47 am #

    Wow!… Nice bro… Mohon share.. aku nak paste kat Fan page aku.. BOleh kan… =)

  18. efa Disember 13, 2010 pada 6:50 am #

    adess tak boleh la plak nk tgk video tu..aduss..

  19. cari_kk Disember 13, 2010 pada 12:22 pm #

    Thanks for da info… Sharing is caring. Amat berguna pada blogger.

  20. Judiene Disember 13, 2010 pada 5:53 pm #

    Wah! Dasyat dah reti wat tutorial sendiri nehHehehe.XD

  21. hans Disember 14, 2010 pada 10:00 am #

    dah lama dah buatheheheheP/S : Apabila Si Gila Bertemu Si 'Gila'! Hans Conan Menyiasat!

  22. Afzainizam Disember 14, 2010 pada 10:02 am #

    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★buat pembaca blog kamihttp://firestartingautomobil.blogspot.comhttp://bukandoktorveterinar.blogspot.com★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★Salam kunjungan salam ziarah…. haiii pojieee lama tak sembang lahhhh.sorry lama tak singgah blog ko kan sibuk lahhh skit… mmg dahsyat sesangat lahhh ko bagi tutorial kat aku ni…. mmg dah lama aku nak cari infor ni kebetulan lalu blog ko nampak yg aku nak plak….ko mmg best lahhh… thanks sesangat

  23. ░♥si lampu neon♥░ Disember 21, 2010 pada 4:43 am #

    WEBCAM VIDEO CAPTURE MMG COOL !

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: