Kisah Telur (^__^)V

10 Mar
Salam,
Sudah terlalu lama Pojie tidak berkongsi cerita serta informasi di dalam nih. Terlalu banyak cerita di dalam draf yang masih belum di publish. Tak mengapalah, Pojie akan kembali merangkak seperti mula² dulu untuk kembali berkongsi rahsia, rasa dan berita kepada anda semua. Pojie harapkan sokongan anda tetap teguh pada PoJiePooH.

Baru² ini Pojie terbaca artikel Periksa Telur Anda dan tertarik untuk berkongsi versi Pojie pula. Kalau dulu Pojie pernah berkongsi Kisah Tetek yang mempunyai info buat kalian tentang penjagaan payudara, kini tibalah pula tentang penjagaan testis. Pernah dengar tentang Testicular Cancer atau dalam bahasanya adalah Kanser Testis? Ia merupakan kanser yang menyerang lelaki (sahaja) di bahagian pembiakan lelaki di dalam skrotum, di mana ia berisiko tinggi terhadap lelaki muda dalam lingkungan 15 – 35 tahun.

Jika anda lelaki, dan masih mempunyai testis, adalah digalakkan supaya anda membuat pemeriksaan setiap bulan.  Digalakkan untuk anda cuba untuk memeriksa keadaan testis anda selepas mandi. Kenapa selepas mandi? Sebab di waktu itu testis berada dalam keadaan rehat. Nak periksa setiap kali lepas mandi pun lagi bagus. Cuba kenalpasti sebarang keanehan pada testis kamu. Simptom² yang boleh anda dapati seperti bengkak/ benjolan yang sakit/ tidak menyakitkan, pendarahan ketika kencing/ ejakulasi dan banyak lagi. Mungkin agak sukar untyuk diterangkan melalui kata², apa kata anda klik saya “play” pada video di bawah  

[Amaran: Video memaparkan anggota sulit]


Amacam? Ish, apa tutup² mata. Baik perempuan lebih² lelaki perlu tahu akan hal ini.  Ini info yang berguna. Kalau perempuan tuh ada anak lelaki, ada suami, adik atau ayah, boleh kongsikan video ini kepada mereka. Tak salahkan. Demi untuk kebaikan bersama. Kalau rasa² malu nak show video tadi kat mereka, share jer entri berguna nih di Facebook dan Twitter. Ataupun post saja gambarajah seperti di bawah ini…
Klik untuk tumbesaran

Bagaimana sekarang? Sudah tahu macam mana? Kalau dah tau bagus! Kalau ada simptom² yang dinyatakan, jangan panik ok, cepat² jumpa doktor. Better now than never. Pengesanan awal boleh menyelamatkan nyawa.
Hanya satu,

21 Respons to “Kisah Telur (^__^)V”

  1. Paan Jr Mac 10, 2011 pada 12:16 pm #

    oikk! aku yg baca naik seganwakakkahtak sanggup aku nak habiskan hahaha

  2. incik mumu Mac 10, 2011 pada 12:25 pm #

    bagos amat info neh~~..nak cek lah cengginih~~..hehehe..

  3. dD Fabulous | sitekateki Mac 10, 2011 pada 12:26 pm #

    i loikeeee…very informative….

  4. J.M.R Mac 10, 2011 pada 12:31 pm #

    heheheh…aku igtkn telur apa..telur ngn btg skali rupanya..kahkahakh

  5. ADfeez Mac 10, 2011 pada 3:51 pm #

    xtau la… kene mintak org tlg check kan.. hahhaahha😛

  6. Bakri Hussin Mac 11, 2011 pada 7:29 am #

    minta untuk share di DLMMedia Communication ok salah sebuat laman web milik Dunialelakimaskulin.com ok Dunialelakimaskulinmedia.co.cc

  7. Fakhrul1409 Mac 11, 2011 pada 9:01 am #

    Dermmmmmmm!! bulu byk ! hahahah…gilo pnye doktor..lps abih tyg vdeo nih, kompom doktor tu men2 ngn laki tu..HAHAHAHHA…Pam susu badan wei! Hahahahttp://decadeworld.blogspot.com/2011/03/mengepam-susu-badan.html

  8. Encik Psychopath Mac 11, 2011 pada 10:36 am #

    pojie, kurang jelas. sila buat tutorial !

  9. fiq Mac 12, 2011 pada 6:44 am #

    btol3x…follow my blogsayangcoco.blogspot.comthanx

  10. Nordin Mac 14, 2011 pada 7:53 am #

    abes la ramai lelaki gay datang blog ni pasni semata2 nak tengok batang dan telur tu.. kehkehkeh

  11. Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) Mac 14, 2011 pada 8:02 am #

    woow!!! sgt berinfo..jap nk cek laa pas ni…

  12. Raji berkata Mac 14, 2011 pada 3:25 pm #

    hak2tukang komen sume laki kan nih?;Dnnti ak tgk video nisegan nk tgk skang ramai orghak2

  13. darkbatman Mac 15, 2011 pada 7:07 am #

    tibe2 rase segan lak poojie..kehkehkeh..btw,info ne sgt bergune buat kita.. harus take note..

  14. EmanTheHalia Mac 16, 2011 pada 7:13 am #

    pergh gile ape lelaki tu pikir? ahahha ok2 nanti nak check.

  15. Afendi Othman Mac 16, 2011 pada 4:14 pm #

    wah…gud sharing..tapi segan nak view video tu..keke

  16. ::Budak Degil:: Mac 17, 2011 pada 6:51 am #

    alamak!..18sx..oh xpe2 aku dah above.. ;p

  17. EmanTheHalia Mac 17, 2011 pada 1:20 pm #

    budak degil tu tgk video ke? hauhah

  18. bukudiarysofea Mac 18, 2011 pada 2:36 am #

    erk. =.='

  19. Zuewairy Mac 18, 2011 pada 5:23 am #

    sharing is caring.. poojie! still tak faham la! poojie kena buat tutorial sdiri mybe faham.. kakakakaka

  20. emon Mac 24, 2011 pada 9:58 am #

    ijin repost gan..:D[emonr.blogspot.com]

  21. Anonymous April 29, 2011 pada 11:48 am #

    Patience is a plaster for all sores.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: