Header dan comment box baru #Pojiepooh? Yeah #lompatbintang

10 Apr
Salam kawan²,

Dah lama rasanya blog Pojie nih takde header, lebih² lagi apabila ada orang cakap muka Pojie cam Akihiro Sato pada header yang lepas bisa membuatkan mereka terinzal, terus Pojie padam header itu. Taknak menyumbang dosa dan fitnah katanya.. #muntahdarah. Haha, actually dah lama dah Pojie suruh kawan² buatkan header yang baru since last header tuh macam dah bosan kan, tetapi hujung² semua senyap, menyepi. ada 3 4 orang rasanya. Maybse sebab Pojie fussy sangat kot.. Hey, kiter bayorlah, bukan pree! Takpelah, since takde yang sudi nak buat secara percuma hatta berbayar sekalipun, makan Pojie nak tayang dengan korang header terbaru Pojie dengan tema “Moden Klasik”, aicehceh, cam tema ABPBH 2010 baru² nih pulak!

Tup² member cakap ini tema GEMILANG kat TV3 tuh. Ala² cikgu zaman dulu². Hahah. Lantaklah kome, buat simple² je nih, gambar pun pecah. Tak reti la teman nak buat lagu mana. Bantai… Nanti ada duit Pojie buat make over ada flash segala, menangis korang nanti ;p

Ohh, bukan tuh saja tau, comment box Pojie pun dah baru. Pojie gunakan IntenseDebate. Sebab apa? Sebab selama ini Poji rasa sangat bersalah tak dapat membalas komen kawan² semua, malahan juga pembaca nak komen pun rasa malas sebab comment box jenis tak mesra pembaca, lebih² lagi pada seorang pengguna platform Blogger macam Pojie nih. Kalau WordPress takde masalah kan? Jadi dengan adanya IntenseDebate maka dapatlah kawan² meninggalkan komen di entri Pojie dan Pojie juga dapat reply dengan mudah. Korang juga dapat share link setiap kali komen di blog ini. Konsep untung sama untung ala² simbiosis katanya…

So, kawan² boleh cuba komen yer, best. Kalau korang nak buat macam Pojie, leh refer tutorialnya di sini dan sini. Terima kasih kepada yang memberi tunjuk ajar juga. Jadi, korang jaga diri, jangan noty²..

Bubye!!!

Hanya satu,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: