The Best Proposal Ever #senyumsimpul

13 Jun
Salam kawan²…

Kali nih saja nak share dengan korang proposal yang paling cool abad ini. Kira mesti dia terpengaruh sama citer High School Musical ataupun Glee ni. Kira kalau Pojie ada duit, nak jer Pojie propose macam nih, tapi over la kan. Nanti for sure orang yang kene propose tuh terharu sampai tak tahan nak peluk cium. Dah jadi kes #PuteriShasha no 2 pulak kang. Haha. Meh kita layan…

Amacam terharu idak? Pojie pulak yang rasa #terharu #kesatairmata nih camno? Kalau yang kene propose tuh pastilah dah suka #lompatbintang lagi nanti. Haha. Kalau kena propose thru webcam pun macam cool kan. Ini korang webcam jer nak tayang itu ini, eleh macam aku tak tau. Nak noty² depan cam la. Apa kata korang buat macam mamat nih, dapat terus awek tuh…

Camno mampoo? Itu kalau jawapan dia YES atau I DO. Pojie risau sekali nak propose terus kene reject mentah² macam mamat ni kene. Tak ker haru, malu 7 keturunan macam nih. Mau #terjunKBmall kalau macam nih weh…


Ah, whatever cara pun yang penting jangan membelakangkan adat dan agama kita. Buat biarlah simple dan bermakna berlandaskan hukum syarak. Gatal merenyam sangat nak kawen panggil mak abah, ker orang tengah ker tolong pinangkan awek tuh. Ini terkinja2, terpeluk cium segala kan dosa. Lebih² sebab belum kahwin. Cewah, bersyarah pulak aku. “Ni cakap pasal propose² nih dah ada calon ker Pojie?”. Erk, no komen. 
Teksi!!!

Hanya satu,

Satu Respons to “The Best Proposal Ever #senyumsimpul”

  1. cik Nemo Jun 13, 2011 pada 2:53 am #

    Dah ade calon ke Pojie? Haha!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: