#TWTUPKASEH, 2 Julai. Mari beramal tweeples. RT please…

14 Jun
Salam,

Actually Pojie sangat teruja apabila kecoh diperkatakan di Twitter tempoh hari berkenaan dengan #TwtupKaseh selepas diajak oleh beberapa teman di twitter. Ia merupakan sebuah program kebajikan pertama dari Twitterjaya yang diusulkan oleh beberapa tweeples berpengaruh. Kudos to @AidaSue and the gang! Nak tau lebih lanjut pasal #TwtupKaseh, [KLIK]
Actually Pojie sangat² teruja untuk menyertai program² kebajikan seperti ini. Yelah selama nih gathering, tweetup segala tapi itu² jer pengisiannya. Ice-breaking, bowling, tak bowling tengok movie, tak pun makan², mana taknya peratusan obesiti di kalangan rakyat Malaysia semakin meningkat. Pastu borak² kosong banyak, mengumpat² dosa pun bertambah. Haish! Apa kata kawan² semua join program nih selain dapat merapatkan ukhwah disamping teman² twitter, dapat juga kita beramal sambil menginsafi nikmat pemberian Allah kepada kita. Sesungguhnya ada lagi insan² yang kurang bernasib baik, yang memerlukan bantuan dari kita semua. Dapat juga menambah pahala betul tak.


Tetapi memandangkan Pojie agak sibuk dengan majlis keluarga pada 3 Julai, maka tak dapatlah Pojie nak menghadiri program tersebut pada 2 Julai. Kira Pojie senasib jugalah dengan @dauspozi dan @lizarazak. @shahroll pula Pojie tak pasti. Apa² pun Pojie dah berjanji sama @ZueZoey dan @aisyalicious untuk pergi ke mini #TwtupKaseh di Rasta TTDI pada 17 Jun ini. InsyAllah Pojie akan usaha untuk ke sana, memberi sedikit sumbangan. Jadi kawan², apa lagi…

Mari beramal!!!
P/S: Semoga program ini akan terus berjalan dari semasa ke semasa. Looking forward untuk buat majlis iftar bersama rumah² anak yatim, atau warga tua pula🙂

Hanya satu,

3 Respons to “#TWTUPKASEH, 2 Julai. Mari beramal tweeples. RT please…”

  1. y u y u Z u l a i k h a Jun 14, 2011 pada 2:19 am #

    alaaa..😥 sayang nye yuyu tak tahu!

  2. Zue Zoey Jun 14, 2011 pada 2:32 am #

    Jumpe nanti kamu yunk! i dah RT🙂

  3. cik helena Jun 14, 2011 pada 5:31 am #

    erkk ce rt🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: