Dasar DESPERADO, sah memang TAK LAKU!

25 Jun
Salam kawan²,

Actually a few days nih Pojie rasa agak tidak tenteram dengan debaran #SatuCintaDuaJiwa lagi, dengan masalah peribadi lagi, ditambah pula dengan masalah yang menimpa insan yang Pojie sayang. Hah, bila insan yang Pojie sayang dalam kedukaan, Pojie boleh rasa tau kelukaan itu, sekali gus airmata menjadi murah. Tapi tak boleh, Pojie kena kuat untuk insan itu
 Yela cuba bayangkan kalau seorang bekas kekasih kepada suami/ isteri anda tiba² muncul dalam hidup anda, minta simpati agar diberikan peluang untuk dia bersama pasangan korang, apa perasaan korang? Pojie tak pasti apa perasaan Pojie, yang pasti Pojie perasan ada orang dah longlai sebab kena belasah. Wooo, jangan main² dengan Pojie, especially melibatkan pasangan dan insan² yang Pojie sayang. Pojie boleh hilang kewarasan. Lembut di luar tidak semestinya lembut di dalam. Kalau ko rebutkan orang yang tak pasti jadik laki bini oklah jugak boleh beradu tenaga saper lagi hebat, tapi kalau dah sah² laki bini ko nak runtuhkan masjid apa kes? Ko nak mampos kene simbah asid? Itu kalau keluar setan dalam diri nih la kan. Tapi seboleh²nya Pojie tak nak melibatkan sebarang keganasan, kalah jadi abu, menang jadi arang. Duduk berbincang agar terima kata sepakat. Semoga sama² clear, sama² menghormati each other. Tak boleh juga, sila jauhkan diri, abes citer.

Actually Pojie menulis ini setelah membaca rentetan dari Intan pasal Ain Desperado [1] [2] [3]. Pojie malas nak menaip panjang². Nak juga buat surat balasan untuk manusia seperti itu tapi Pojie tahankan saja. Taknak benda² elok macam nih dipanjang²kan kelak menjadi barah dalam keluarga, sikit² lama² terus merebak. Better jangan layan. Sebab nampak sangat manusia seperti itu takde life. Sah² tak laku. Desperate sangat nak hak orang. Kesian kan. So get a better life. Maybe she should learn surviving break up. Kalau ada manusia macam nih jangan pening² kepala sangat nanti cepat tua, jadi silalah menguruskan bekas kekasih anda dengan bijak. Apa² pun buat Kak Sue (bukan nama sebenar) dan kawan² sekalian alam, ingatlah doa kepada Allah dan sokongan insan² tersayang adalah kunci utama kekuatan itu…


Adios!

Hanya satu,

6 Respons to “Dasar DESPERADO, sah memang TAK LAKU!”

  1. izwan Jun 25, 2011 pada 9:30 am #

    apa punya manusia lah.dah jodoh orang macam tu.apa lagi nak diusik.inilah jadi apabila cinta menguasai akal yang waras.

  2. Zinedine Zaiddin Jun 25, 2011 pada 7:38 pm #

    Kalau ada orang macam tu..hukuman terajangan Sparta harus dilakukan – yakni menerajang dadanya sehingga jatuh ke lubang najis

  3. Natasha Jun 25, 2011 pada 11:47 pm #

    semoga insan yg kamu syg itu tabah:)

  4. eeri jeremiah ivanovic Jun 26, 2011 pada 8:17 pm #

    sabar la uols….

  5. eeri jeremiah ivanovic Jun 26, 2011 pada 8:18 pm #

    sabar la uols!

  6. Anonymous Jun 26, 2011 pada 8:22 pm #

    ko ni gile ape emo2 sorang2 tgh2 malam ni? kesian aku tgk ko camni pojie, sempat lg nak suruh org doa, diri ko sendiri pun tak betul,emo2, klau nak bedoa org hati tenang,sabar, ni duk emo2 haha kasiaaaaan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: